Vjekoslav Ivanišević 1947. – 2018.

S posebnom žalošću i tugom smo primili vijest da nas je nakon borbe s teškom bolešću u 72. godini života napustio ugledni arhitekt, bivši gradski vijećnik Grada Splita, dugogodišnji član i dužnosnik HDZ-a, iznimni čovjek i istinski prijatelj, Vjekoslav Ivanišević, naš Vjeko.

Riječ je o čovjeku koji je u svom poslu bio iznimno cijenjen, o priznatom stručnjaku čije će radove sve buduće generacije s divljenjem gledati i cijeniti. Splitski Kampus, Medicinski fakultet u Splitu, Klinika za ženske bolesti i porode u Splitu, Marmontova ulica, Depadansa, Pomorski fakultet, stambeno-poslovna zgrada Jela su samo mali dijelić cjelokupnog stručnog opusa našeg Vjeke. Upravo ta iznimna zdanja koja obilježavaju naš Split, a koje je svojom kreativnošću, osjećajem i znanjem stvarao naš Vjeko će biti trajni spomenik njegovom životu i njegovom radu.

Vjeko je bio čovjek koji je živio ovaj grad i kojeg je svojim radom i svojom osobnošću trajno obogatio i zadužio. Nitko tko je upoznao Vjeku nikada neće zaboraviti njegovu srdačnost, toplinu i jednostavnost kojom je uvijek odisao.

Od samih početaka stvaranja mlade hrvatske države bio je angažiran u političkom životu. Član HDZ-a postaje od 1990. godine i već tada se aktivno angažira na izradi i provođenju Prvog programa HDZ-a za Split. Stavio se na raspolaganje u obrani Hrvatske i bio je aktivni sudionik Domovinskog rata. Naš Vjeko je u stranačkom životu bio angažiran kao dugogodišnji član Gradskog odbora HDZ-a Split, gradski vijećnik u dva mandata i predsjednik TO HDZ Bačvice. Na lokalnim izborima 2013. godine prihvatio je odgovornost i kandidaturu HDZ-a za gradonačelnika Grada Splita na kojima je ostvario odličan rezultat, ali izgubio u drugom krugu za nekoliko stotina glasova.

Svojim radom, rezultatima, angažmanom na svim područjima i svojim iznimnim ljudskim i osobnim kvalitetama će biti upisan zlatnim slovima u povijesnu knjigu naše stranke, našeg Grada i domovine Hrvatske. Dragi prijatelju, neka ti Bog podari vječni mir i pokoj. Poštovana obitelji Ivanišević, primite izraze najiskrenije sućuti u ime HDZ-a Split i u moje osobno.

 

Petar Škorić

predsjednik HDZ-a Split