Vice Mihanović s predsjednicima kotara Mejaši i Sirobuja u obilasku radova na Ulici hrvatske neovisnosti: „Ova važna prometnica značit će spoj Mejaša i Sirobuje. Naš sljedeći cilj je – dovršetak Vukovarske!“

Kandidat za gradonačelnika Splita i predsjednik HDZ-a Split Vice Mihanović je zajedno s predsjednikom Vijeća Gradskog kotara Mejaši Tonijem Piplicom i predsjednikom Vijeća Gradskog kotara Sirobuja Hrvojem Balićem danas obišao radove na Ulici hrvatske neovisnosti. Naime, radovi na ovom važnom projektu započeli su krajem veljače, nakon što su riješeni svi problemi imovinsko-pravne naravi. Tako će se u lipnju ove godine napokon dovršiti ova prometnica, deset godina nakon prvih radova.

„Bitno je naglasiti kako se radi o zahtjevnim radovima jer je cijelom duljinom, a cesta je ukupne duljine od 530 metara, potrebno izgraditi visoke potporne zidove, izgraditi oborinsku kanalizaciju, premjestiti postojeću tlačnu fekalnu kanalizaciju i premjestiti postojeće kablove, ali sretni smo što ćemo uskoro ostvariti ovaj cilj,“ istaknuo je Toni Piplica.

„Sretan sam što su započeli radovi na ovoj važnoj ulici. Ovo nije samo simbolička poveznica između dva susjedna gradska kotara – Sirobuje i Mejaša, već i veliki infrastrukturni zahvat koji će olakšati život stanovnicima ovog dijela Splita koji se više neće voziti zaraslom i neuglednom cestom već modernom prometnicom sa svim pratećim sadržajem,“ rekao je Hrvoje Balić te naglasio kako će ista označiti i veliko prometno rasterećenje državne ceste D8, odnosno Ulice kralja Stjepana Držislava.

„Želim naglasiti kako je jedan od naših temeljnih ciljeva i jedna od najbitnijih točaka u našem programu Konkretno upravo prometno rasterećenje našeg grada i ulaganje u prometnu infrastrukturu, poput ovoga kojem ćemo svjedočiti dovršetkom ovog projekta. Konkretno, radit ćemo na spajanju Bračke i Lovrinačke ulice kako bi se rasteretio promet Poljičkom ulicom, dovršetku Zagorskog puta kako bi otvorili novi smjer prema Sjevernoj luci i Vranjicu, a proširit ćemo Manđerovu ulicu do Bihaćke kako bi rasteretili promet u centru Splita. Konkretnim projektima obnovit ćemo i modernizirati splitske prometnice, a time i raditi na otklanjanju prometnih gužvi kojima svi svjedočimo posebno u ljetnim mjesecima. Također, u svom mandatu ću raditi na tome da se Vukovarska prekategorizira u državnu cestu te ću inzistirati na njenome završetku,“ zaključio je Vice Mihanović.