Vice Mihanović : “Proširit ćemo kapacitete dječjih vrtića i osigurat djeci približno 400 novih mjesta.”

Mihanović će nastaviti razvijati projekte u svim dijelovima Grada Splita za smještaj djece u dječje vrtiće

Kako bi djeci pružili kvalitetan rast i razvoj, važno im je omogućiti pohađanje dječjih vrtića. S obzirom na to da je bez svog mjesta u vrtiću prošle godine ostalo 50-ak mališana, najviše jasličke dobi, nužno je povećati kapacitete u kojima će svako dijete dobiti priliku za boravak u predškolskim ustanovama.

Uskoro će biti otvoreni novi kapaciteti u sklopu DV Ružmarin namijenjeni za šest odgojnih skupina. Konkretno ću u mandatu raditi na dodatnom proširenju već postojećih vrtićkih kapaciteta kojim će se osigurati približno 400 novih mjesta za djecu vrtićke i jasličke dobi. Točnije, proširit ćemo kapacitete u četiri vrtića – ističe Vice Mihanović, kandidat za splitskog gradonačelnika, kojemu je u cilju pružiti djeci ugodnije, sigurnije i bezbrižnije djetinjstvo.

Postojeći kapaciteti tako će biti prošireni na DV Pujanke i DV Žnjan što znači da će vrtići dobiti po približno 100 novih mjesta za djecu vrtićke i jasličke dobi. U planu je i izgradnja DV Stobreč i DV Sirobuja u kojima će se također otvoriti po približno 100 novih mjesta. Navedeni projekti su financirani bespovratnim europskim sredstvima.

Nastavit ću razvijati projekte u  svim dijelovima Grada Splita za smještaj djece u dječje vrtiće. Do sada smo uveli iste cijene za gradske, privatne i vjerske vrtiće, ali želim ići  dalje i omogućiti uslugu predškolskog odgoja za sve prema jednakim uvjetima. Razvijat ćemo suradnju s privatnim pružateljima usluge predškolskog odgoja na način da se omogući ista usluga po istim uvjetima po modelu privatno-javnog partnerstva u kojem roditelji imaju mogućnost izbora za djecu – kaže Mihanović.

U svom mandatu nastavit će razvijati program za darovitu djecu u sklopu referentnog centra za rad s darovitom djecom DV Cvit Mediterana.

Poboljšanje predškolskog sustava bit će omogućeno i potpisivanjem novog kolektivnog ugovora s djelatnicima gradskih vrtića s obzirom na odgovornost posla kojeg obavljaju.

Također, provest će se i reforma prilikom upisivanja djece u vrtiće.

Građanima ću olakšati upis djece u vrtiće. Danas se mnogo toga može učiniti preko interneta pa je tako došlo vrijeme i za online upise koji će svakako biti jednostavniji, ali u konačnici i transparentniji. Građani će putem platforme E-upisi u samo nekoliko klikova moći upisati dijete u vrtić  – rekao je Mihanović.