Vice Mihanović: “Pozivam gradonačelnika da izvijesti javnost što je poduzeo kako bi pokrenuo realizaciju uređenja Žnjana.”

Prošlo je nepunih mjesec dana otkad je Vlada RH dodijelila gradskoj tvrtci Žnjan d.o.o. koncesiju za upravljanje Žnjanom. Ili kako ga je gradonačelnik Puljak često nazivao – Mjesečevom površinom.

Ususret dodjeli koncesije slušali smo učestale optužbe gradonačelnika Puljka kako realizaciju uređenja Žnjana koči zla županija, ministarstvo i Vlada. Sada kada je projekt dodijeljen njemu na upravljanje, ni traga ni glasa. Mjesec dana nakon nisu počeli radovi na Šetalištu Ivana Pavla II., za što je već izabran izvođač radova, nije ekipirana tvrtka Žnjan d.o.o. koja bi sa svoja 3 zaposlena trebala voditi projekt od 220 milijuna kuna i nije prebačena lokacijska dozvola sa Grada na Žnjan d.o.o. O uplati garancije za dobro izvođenje posla ni riječi.

U mjesec dana gradonačelnik nije napravio ništa kako bi se stvorili uvjeti za realizaciju ključnog gradskog projekta. Neutemeljeno prozivati je znao, a sada kad je on na potezu sakrio se u jednu od žnjanskih mišjih rupa i čeka novu aferu u gradu, ne bi li fokus javnosti sa nerada na Žnjanu prešao na nered u Gradu. Dok dragocjeno vrijeme prolazi, Žnjanski plato, pardon – Mjesečeva površina, se i dalje ne miče s mrtve točke.

Čini se da gradonačelnik po preuzimanju vlasti konstantno sam sebi podapinje nogu, što rezultira blokadom svih važnih gradskih projekata. Pozivam ga da izvijesti javnost o tome što je poduzeo u proteklih mjesec dana kako bi pokrenuo realizaciju uređenja Žnjana, s obzirom da je najavio dovršnje projekta za dvije godine.