Vice Mihanović: “Konkretno o autobusnim linijama br. 15, 17 i 18.”

Ovih dana osobno sam se angažirao da se što prije dovrše radovi u Ulici Hrvatske Neovisnosti, odnosno spojne ceste na kraju Vukovarske ulice (kod City centra), kako bi se omogućilo ostvarivanje dogovorenih planova s “Prometom“ oko produženja trase linije broj 18 i to na način da se trasa linije dolaskom na Brnik (odnosno do City centra) nastavi novoizgrađenom prometnicom te potom Stobrečkom ulicom do mjesta planiranog za okretište nasuprot nadvožnjaka na Sirobuji. Preduvjet za ovu izmjenu je izgradnja i uspostavljanje navedenog autobusnog okretišta. Na taj način,  produžetkom linije br. 18 do naselja Sirobuja tamošnji stanovnici će napokon dobiti direktnu povezanost s velikim trgovačkim centrima Mall i City te s centrom grada. 

Također, još kao čelnik GK Mejaši obavio sam niz razgovora s “Prometom” te smo, vodeći računa o ubrzanom rastu broja stanovnika,  dogovorili produžetak linije br. 15 od Duilova do Kile. Preduvjet je osiguranje autobusnih stajališta i autobusno okretište na području Kile. Na taj način bit će omogućena daleko bolja prometna povezanost jer će građanima Kile biti omogućeno da, pored gradskih linije koje Vukovarskom ulicom voze do centra grada, dodatnim korištenjem linije br. 15 preko Lovrinačke ulice budu povezani sa žnjanskim platoom, Poljičkom ulicom te centrom grada odnosno Tržnicom i T. lukom.

Što se tiče aktualne teme izmjene prometovanja na liniji br. 17 moram istaknuti da je pohvalno što se na taj način udovoljilo stalnim zahtjevima tisuća i tisuća studenata i srednjoškolaca u cilju daleko brže komunikacije iz istočnog u zapadni dio grada. No,  pritom treba voditi računa i o našim sugrađanima starije životne dobi kojima su zainteresirani sa povezivanjem sa određenim gradskim lokacijama kao što su bolnica i Tržnica, odnosno centar grada. Od tvrtke „Promet“ dobio sam informaciju kako su već od ranije pripremljena određena zamjenska rješenja s kojima će stanovnici biti zadovoljni. Da bi se ta pripremljena rješenja mogla realizirati potrebno je ispunjenje određenih sigurnosno-tehničkih preduvjeta. Stoga sam već poduzeo niz aktivnosti da nadležni što žurnije ispune navedene preduvjete kako bi se pripremljena rješenja od strane “Prometa” mogla realizirati.