Veliki predizborni skup Kolinde Grabar-Kitarović u Splitu: Ne treba nam povratak na staro, ne trebaju nam eksperimenti i kandidati koji su tuđi politički projekti

Nakon pozdravnih govora domaćina, okupljenima se obratio potpredsjednik Vlade RH i ministar obrane general Damir Krstičević, ratni zapovjednik legendarne 4. gardijske brigade „Pauci“ i član Predsjedništva HDZ-a:

– Neću vrijeđati nikog, to ne radi časni vojnik, ratni zapovjednik, nego ću govoriti o našim uspjesima. Rekli su mi da je nemoguće vratiti pobjedničku Hrvatsku vojsku u hrvatske gradove, ali imao sam punu potporu naše predsjednice. Bez nje bi to bilo nemoguće. Vratili smo dostojanstvo hrvatskog vojnika, to je ono što se upisuje u povijest naše države. Što je više napadaju, to je hrvatski narod više voli!

Ni povratak na staro – ni eksperimenti!

I Kolinda Grabar-Kitarović u svom se govoru osvrnula na kontinuirane napade na nju poručivši da nikada više Hrvatska neće biti nezaštićena i nenaoružana jer Hrvatska vojska nije trošak, nego investicija u sigurnost svih nas!

– U sigurnost svakog hrvatskog čovjeka, za kojeg sam radila proteklih pet godina. Što ću i nastaviti! Ne treba nam povratak na staro, ne trebaju nam eksperimenti i kandidati koji su tuđi politički projekti. To hrvatski narod zna prepoznati. Biramo između Hrvatske koja se razvija i prepoznata je u svijetu te, s druge strane, prevrtljivih kandidata koji danas, 28 godina nakon što ih je narod trebao i nije ih bilo, govore da su oni narod.

Poznajem našeg čovjeka i znam koliko može!

Obišla sam Hrvatsku nekoliko puta, poznajem našeg čovjeka i znam koliko može, znam kakve sjajne ljude imamo, od naše nadarene djece do umirovljenika, od seljaka i radnika u tvornici, trgovini, na gradilištu, do učitelja, liječnika, vojnika i policajca, koji s toliko požrtvovnosti čuvaju naše granice. I hvala im na tome! Oni su Hrvatska za koju se borim – zaključila je pred prepunom splitskom dvoranom sadašnja i buduća predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović.

Izvor: hdz.hr