Velika vijest za građane Lokvi: uredit će se postojeće dječje igralište i opremiti još jedno novo! Street workout gotov već sljedeći tjedan.

Predsjednik Vijeća Gradskog kotara Lokve Petar Ljubičić (HDZ) je izvijestio kako najmlađi stanovnici Lokvi uskoro mogu očekivati dva nova prostora za druženja, igru i rekreaciju. Naime, uskoro se očekuje početak radova na uređenju postojećeg dječjeg igrališta i izgradnji i opremanju potpuno novog igrališta.

„Postojeće dječje igralište će biti u potpunosti uređeno i rekonstruirano, s novim spravama. Procijenit će se koje sprave koje se trenutno nalaze na igralištu zadovoljavaju uvjete te će se iste prebojati i urediti, a ostale zamijeniti potpuno novim spravama. Sretan sam što će u mandatu našeg kotarskog vijeća naši najmlađi sugrađani dobiti čak dvije novouređene površine koje će biti opremljene po najvišim standardima i koje će jamčiti, kako dobru zabavu, tako i sigurnost za našu djecu,“ naglasio je Petar Ljubičić.

Također, oplemenit će se cjelokupna površina oko planiranog novog dječjeg igrališta i urediti zelenilo s prostorom za piknik na kojem će djeca moći slaviti rođendane i druge prilike.

Street workout park koji se već ranije spominjao, a kojeg su dugo iščekivali brojni građani Lokvi i okolnih kvartova, kreće u realizaciju već sutra. Sutra počinje montaža sprava, a sljedeći tjedan će se ugraditi i reflektori.

Predsjednik kotarskog Vijeća Petar Ljubičić je posebno zahvalio Gradu Splitu i Parkovima i nasadima na suradnji u realizaciji ovih važnih projekta. Također, posebno je istaknuo svoje suradnike, zamjenika predsjednika Vijeća Željka Jankovića, gradskog vijećnika Duju Sučića te Borisa Mandaca.

„Cilj svih nas je podizanje kvalitete života u našem kotaru. Čak dva novouređena dječja igrališta i rekreacijska zona su važan korak u tom smjeru. S jednakim žarom i osjećajem odgovornosti prema našim sugrađanima nastavljamo i dalje,“ zaključio je Petar Ljubičić.