Velika pobjeda HDZ-a na Mertojaku i Splitu 3!

Zahvaljujemo svim građanima iz ovih dvaju gradskih kotara na povjerenju koje su nam dali. U oba kotara ostvarili smo bolje rezultate koji će nam omogućiti formiranje većine. Čestitamo našim kandidatima na rezultatu i angažmanu koji već godinama daju na korist svojih sugrađana. Jednakim takvim žarom nastavit će raditi i dalje, a sve kako bi realizirali toliko važne projekte i riješili probleme s kojima se susreću naši sugrađani.

U usporedbi s prošlim izborima održanima prije niti pola godine, HDZ je zabilježio gotovo dvostruki rast, dok je Centar ostvario gotovo upola manje glasova. Trend je to koji, iznad svega, pokazuje kako birači cijene preuzimanje odgovornosti, bez izmotavanja i prebacivanja iste na druge, da cijene rezultat umjesto populizma i ispraznih fraza. Način djelovanja s gradske razine su prebacili na kotarsku, a birači su očito rekli svoje.

Od srca hvala našim sugrađanima s Mertojaka i Splita 3 na povjerenju koje su dali našim kandidatima! Ovo povjerenje obvezuje i stoga najavljujemo hitno formiranje većine i početak rada dvaju vijeća. Projekti ne mogu i ne smiju čekati, a žar, elan i program koji su naši kandidati ponudili jamče njihovu realizaciju. U brojnim kvartovima naši kandidati su pokazali da se, unatoč oskudnim sredstvima, puno toga može ostvariti. Gradski kotari su prva i najosnovnija razina s kojom građani imaju doticaj i u tome je njihova važnost i stoga je bitno preuzeti odgovornost. Još jednom od srca čestitam našim kandidatima na dobrom rezultatu, a vjerujem da će takvi dobri rezultati popratiti i cijeli njihov mandat koji uskoro počinje. Uvjereni smo kako će projekte znati relizirati upravo oni koji su ih pripremali, a mi ćemo im u svakom trenutku biti na raspolaganju.