Unutarstranački izbori – upute za provođenje izbornih skupština temeljnih organizacija

Odlukom Nacionalnog vijeća Hrvatske demokratske zajednice od 6. veljače 2020. i Odlukom Gradskog odbora HDZ-a Split o određivanju kvota od 11. veljače 2020. započet je proces unutarstranačkih izbora na području temeljnih ogranaka i Gradske organizacije Split. Odgovornost za provođenje unutarstranačkih izbora na razini Grada Splita preuzima Izborno povjerenstvo.

Izborne skupštine temeljnih ogranaka trebaju se održati najkasnije do 14. ožujka 2020. godine, dok se pozivi svim članovima s područja temeljnog ogranka za koji se skupština održava moraju poslati najkasnije 15 dana prije skupštine, zajedno s prijedlogom dnevnog reda, naputkom o mogućnostima kandidature i pripadajućim obrascima. Skupštini temeljnih organizacija imaju pravo nazočiti svi članovi HDZ-a s područja navedenog temeljnog ogranka koji su upisani u popis birača stranke, odnosno svi članovi koji su u evidenciju članstva upisani zaključno 24. siječnja 2020. do ponoći.

U prilogu možete pronaći sve relevantne upute i pravilnike, kao i pripadajuće obrasce vezane za provođenje skupština temeljnih ogranaka.

Za sve upite stojimo na raspolaganju putem e-maila: split@hdz.hr i telefona 021 343 077 svakim radnim danom između 8 i 16 sati. Sve obavijesti ćete moći pravovremeno pronaći na ovoj web stranici.