Tomislav Šuta: Pozivamo gradonačelnika da počne svoj posao raditi sukladno zakonima. Traži empatiju, a empatiju nije pokazao prema najugroženijima

Danas smo imali priliku čuti još jedno u nizu opravdanja gradonačelnika Puljka, a vezano za kaznu koju mu je odredilo nadležno inspekcijsko tijelo. Sporni radovi su, prema inspekcijskom nalazu, nedvojbeno započeti, ali i nastavljeni u njegovom mandatu, ma koliko god on pokušavao izmotavati. 

Umjesto da kao svi drugi građani upravni postupak iskoristi kako bi podnio sve eventualne dokaze koji mu idu u korist, on to sve pokušava izvesti sveopćim medijskim pritiskom i iskrivljavanjem činjenica koje su već svima jasne.

Ne ulazeći u meritum pitanja, budući da su se o navedenome već očitovala sva nadležna tijela, za sve one koji nisu imali prilike čuti njegovu konferenciju za medije, ista se svela isključivo na red histeričnog micanja odgovornosti (koja je itekako očita), red dociranja i patroniziranja novinarima, red nepoznavanja materije i uvijek prisutan red napada na HDZ.  

Kad sa svojim pročelnicima prazni grad od ljudi i udruga, stranaka, antikvarijata i vrtića, a stanove od branitelja, istovremeno sa svojim pobočnicima ultimativno zaziva potrebe poštivanja zakona za sve. Danas, kad je Zakon pokucao njemu na vrata to proglašava političkom čistkom i traži da mu se kazna ukine. Njegova supruga licemjerno zaziva empatiju s najavom dizanja kredita za otplatu, a nijedno od njih dvoje nije pokazalo nikakvu empatiju za cijele obitelji koje su uslijed njihovih čistki u proteklih godinu dana ostale bez osnovnih prihoda ili sve one socijalno ugrožene kojima je višestruko podignuta cijena najma upravo odlukom Ivice Puljka i Maje Đerek.

Pozivamo gradonačelnika da pokuša malo poraditi na svojoj anti-HDZ-ovskoj histeriji, počne raditi svoj posao sukladno zakonima, a svoje tvrdnje iznese u upravnom postupku, kao i svi drugi građani.