Tomislav Šuta: ‘Drago nam je što će gradonačelnik priznati pogrešku i prihvatiti razumno rješenje. Žalosno je što nas je ta pogreška koštala 3 milijuna kuna’

Predsjednik HDZ-a Split Tomislav Šuta večeras je putem svoje Facebook stranice dao uvod za konferenciju za medije koja je najavljena za sutra. Objavu prenosimo u cijelosti:

Gradonačelnik Puljak je za sutra najavio konferenciju za medije, a cijeli dan se u javnom prostoru nagađa o njezinoj točnoj temi. Već se pretpostavlja kako se Žnjan planira otvoriti za kupače, a čak i da će se ugostiteljski moduli vratiti tamo gdje su donedavno i bili.

Drago nam je što će gradonačelnik Puljak (kako stvari stoje) priznati pogrešku, prihvatiti jedino razumno rješenje (koje je dosada odbijao) te otvoriti Žnjan za kupače ovoga ljeta. Drago nam je što nam je naša konferencija za medije koju smo zakazali za sutra u 10,00 sati poslužila kao poticaj da postupi razumno i to što prije. Ono što je žalosno jest da je ta pogreška građane Splita samo dosada koštala preko 3 milijuna kuna, a nažalost će koštati i još. Koliko se gradonačelnik izgubio u ovom kapitalnom gradskom projektu jasno je iz nevjerojatno netransparentnog postupanja s gradskim novcem prilikom davanja dviju pozajmica društvu Žnjan d. o. o., a od kojih je onu prvu vrlo razvidno pokušao sakriti na sve moguće načine, izbjegavajući objavu o istoj čak i u Službenom glasniku Grada.

Ono što će biti posebno interesantno sutra čuti je kako gradonačelnik Puljak može priznati pogrešku (koja je evidentna), a da ju zapravo i ne prizna i tko će mu ovoga puta biti dežurni krivac. Prisjetimo se da je prije samo nekoliko mjeseci najavljivao kako će gradnja početi ovoga proljeća i da će za godinu dana biti sve gotovo. Dosada smo imali priliku čuti razna izmotavanja i verbalne akrobacije, ali mislim da će sutrašnja konferencija biti ‘kruna’ toga svega. Nadam se da će ta gradonačelnikova konferencija napokon značiti barem privremeni dodir gradonačelnika s realnošću – makar samo ovaj put.

Više o svemu sutra na konferenciji za medije u 10,00 sati.