Tomislav Gojo: SDP je svoju nesposobnost, nerad i neodgovornost pokazao u prošlom mandatu

U trenutku promjene vlasti u Splitu 2017. godine situacija je bila sljedeća: loša i nepripremljena dokumentacija, nedovršeni i iznimno loše vođeni projekti uz pokušaje manipulacije i neutemeljene najave o realizaciji projekata koji se, naravno, nikada nisu dogodili. To je rezultat (ne)rada prethodne SDP-ove gradske uprave koja je sa svojim predstavnicima upravljala agencijom EKO Kaštelanski zaljev i Vodovodom i kanalizacijom Split. To je rezultat istih onih koji danas stoje prvi u redu neutemeljenog pljuvanja, dociranja i kritiziranja, iako svoju priliku nisu samo propustili već su je i zlouporabili.

Najbolji primjer koji oslikava situaciju u vremenu SDP-ove uprave je taj da je neuspjeh projekta izgradnje pročišćivača naše građane koštao vrtoglavih 7,5 milijuna kuna i četiri godine koje su bačene u vjetar, a rezultat je taj da nije ishođen niti jedan dokument. Unatoč što su više puta pompozno najavljivali radove i izlazak bagera i ostale mehanizacije, projekti aglomeracija Split – Solin te Trogir – Kaštela sustavno su zanemarivani te loše vođeni, a posebno je bio ugrožen projekt izgradnje vodoopskrbe te kanalizacije na istoku Splita.

Svoju nesposobnost, nerad i neodgovornost su već pokazali u prošlom mandatu i to je već svima jasno. Zato vodstvo SDP-a Split pozivam da ne vrijeđaju zdrav razum i inteligenciju građana Splita svojim medijskim izletima jer čisto sumnjamo da su građani Splita zaboravili na četiri uzaludno bačene godine kada je njihova stranka upravljala našim gradom.

Tomislav Gojo,
potpredsjednik HDZ-a Split