Svečanom projekcijom filma ‘Bilo jednom u Hrvatskoj’ obilježena 101. obljetnica rođenja dr. Franje Tuđmana

Svečanom projekcijom filma ‘Bilo jednom u Hrvatskoj’ autora Jakova Sedlara HDZ Split je obilježio 101. obljetnicu rođenja prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana.

Predsjednik HDZ-a Split Tomislav Šuta povodom ove projekcije izjavio je sljedeće:

Dr. Franjo Tuđman je bio čovjek koji je osjetio povijesni trenutak i ispunio san o neovisnoj i slobodnoj Hrvatskoj, onaj san za kojeg su stoljećima generacije Hrvatica i Hrvata borile. Predsjednik Tuđman bio je, ne samo vrhunski vođa i političar, već i znanstvenik, povjesničar ali i vojni strateg te je upravo zbog toga bio sposoban iznijeti ovaj povijesni zadatak, a to je učinio bez ijedne pogreške.

Sretan sam što smo imali priliku pogledati ovaj novi film koji je na jedan drugačiji način prikazao život i rad predsjednika dr. Franje Tuđmana i, kombinacijom arhivskih snimaka, izjava suvremenika i igranih elemenata, kvalitetno dočarao povijesni značaj predsjednika Tuđmana i njegovoga djela, a to je slobodna i neovisna Hrvatska.

Hvala svim dragim stranačkim prijateljicama i prijateljima, našim simpatizerima i svima onima koji su sinoć s nama zajedno pogledali ovaj vrhunski film.

Puna kino dvorana i oduševljenje svih prisutnih je dobar pokazatelj autoru filma da nastavi sa svojim radom, a i nama svima da nastavimo s aktivnostima u cilju čuvanja uspomene na našeg prvog predsjednika.