Sudjelovanje na Regionalnom stručnom skupu udruge “MoSt”

  • IMG_20160719_1
  • IMG_20160719_3
  • 20160719_103413
  • 20160719_104601
Dana 19. srpnja 2016. godine udruga “MoSt”je organizirala Regionalni stručni skup povodom predstavljanja rezultata projekta “Lokalne mreže podrške mladima u riziku-osnaženi, nurse educirani, check aktivni, decease zaposleni. Stručnom skupu su nazočili predstavnici grada Splita, gradskih kotareva, partneri MoSt-a u projektu, predstavnici  institucija (Centar za socijalnu skrb Split, Ured pravobraniteljice za djecu, HZZ, Dom za odgoj djece i mladeži Split i dr.) i udruga koje se bave mladima kao i članovi GO HDZ Split i Odbora za socijalna pitanja.
Navedeni projekt je imao za cilj širenje punktova podrške mladima u riziku u lokalnoj zajednici te osnaživanje, educiranje i razvijanje kompetencija za tržište rada. Posebno je istaknuta sjajna suradnja s nekoliko gradskih kotareva među kojima je i GK “Spinut” u kojem  dužnost predsjednika obnaša Andrija Čaljkušić,prof.fizike koji je ujedno član GO. Očekivanja su kako će u sljedećoj školskoj godini ovu hvalevrijednu inicijativu prepoznati ostali GK, što je svakako i preporuka Odbora za socijalna pitanja našim članovima koji aktivno sudjeluju u životu gradskih kotareva.
Projekt je zagovarao i pokretanje mreže dionika koji rade s mladima u riziku te stvaranje poticajnog okruženja u kreiranju lokalne politike za mlade stoga će predstavnici relevantnih institucija, ustanova i OCD u Šibeniku, Zadru i Splitu imati priliku uključiti se  u mrežu “Mreža PUP” a također doprinijeti radu web stranice www.problemiuponasanju.info. Jedna od autorica sadržaja za blog je Renata Colić,prof.def. Stranica nudi niz informacija i  zanimljivosti ne samo za stručnjake nego za roditelje i mlade.