Sretan i blagoslovljen Uskrs!

Na kraju našeg korizmenog hoda i na tragu Kristova križa ljubavi, dolazi nam ususret Radosna vijest spasenja. Krist raspeti, uskrsnu! Naš Bog je Bog živih!
Naš najveći kršćanski blagdan Uskrs dočekujemo u drugačijim okolnostima, u okolnostima straha i neizvjesnosti zbog pandemije koja nas je zahvatila. Sama proslava je ove godine drugačija – osobnija, intimnija i zatvorenija.

Znakovito je da nas vanjska opasnost uvijek iznova mobilizira da budemo bolji ljudi, da se više brinemo jedni o drugima, da postanemo svjesni kako ne možemo sami i da se trebamo brinuti jedni o drugima. Zato će nam ovaj Uskrs pružiti prigodu još dublje promisliti o nama samima i svemu što nas okružuje.
Slaviti Uskrs znači slaviti slobodu kao Božji dar, koji nam Bog daje pozivajući nas da ono što smo primili očuvamo i dijelimo drugima, da se za njih zauzimamo i zajedno izgrađujemo bolji svijet.

U ovo vrijeme ispunjeni smo zahvalnošću, ponosom i divljenjem prema svima onima koji pomažu jedni drugima i čine lanac dobrote. To je i prigoda za razmišljanje svih nas kako zajedno možemo doprinijeti u izgradnji jedne – svima nama potrebne istinitije, pravednije, humanije i sigurnije budućnosti društva u kojem živimo.

Neka nas ljubav uskrslog Krista trajno nadahnjuje, osnaži i očuva u ovim teškim vremenima, te vrati najdražim doživljajima i osobnim i zajedničkim vrijednostima – općeljudskim, kršćanskim i hrvatskim te neka nas potakne na dar ljubavi prema bližnjemu, hrvatskom narodu i našoj Domovini.
Neka vas uskrsli Krist blagoslovi i podari zdravljem i mirom, a blagdan Kristovog uskrsnuća da provedete u krugu najbližih, u međusobnom razumijevanju i duhovnom miru, te da radost Uskrsa uđe u svako srce i svaki dom!

Dragi prijatelji, sretan Vam i blagoslovljen Uskrs!

Petar Škorić, predsjednik HDZ-a Split