Sretan i blagoslovljen Božić!

Samo nas sati dijele od najradosnijeg kršćanskog blagdana, dana kada slavimo rođenje našeg Spasitelja Isusa Krista, blagdana Božića – dana koji je u povijesnom kontekstu označio početak nove ere. Važnost ovog blagdana u vjerskom i teološkom smislu je neopisivo velika, a jednako tolika je i radost i ljubav koju u našim srcima osjećamo u ovim danima. Ta radost i ta ljubav koju osjećamo nas treba dodatno potaknuti da svojim djelima prema bližnjima dijelimo taj osjećaj, da nas sve zajedno Božićno svjetlo, svjetlo nade, optimizma i ljubavi dodatno osnaži i bude nam poticaj i oslonac u našim životima.

U ovim danima, danima Božićnih blagdana svjedočimo svom bogatstvu i svoj raskoši naših hrvatskih običaja duboko ukorijenjenih u kršćansku kulturu. Neka nas upravo to još jednom podsjeti na činjenicu gdje kao narod pripadamo, koji su naši korijeni i čime je prožeta naša povijest i neka nas Božićni duh nadahne novom snagom da te vrijednosti koje nas sve zajedno vežu i dalje baštinimo i prenosimo naraštajima koji dolaze.

Dragi prijatelji, u ime HDZ-a Split i u svoje osobno ime vama i vašim najmilijima od srca želim sretan Božić uz obilje Božjega blagoslova.

HDZ Split
Petar Škorić, predsjednik