Splitski HDZ posjetom župnom Caritasu Marije Pomoćnice Kršćana obilježio nedjelju Caritasa

  • WhatsApp Image 2016-12-11 at 16.04.55
  • slika caritas 2
  • WhatsApp Image 2016-12-11 at 16.04.19
  • WhatsApp Image 2016-12-11 at 16.04.20

Članovi Odbora za socijalna pitanja GO HDZ Split predvođeni kandidatom za gradonačelnika Androm Krstulovićem Oparom i saborskim zastupnikom Petrom Škorićem povodom nedjelje Caritasa koja se svake godine obilježava treću nedjelju došašća posjetili su župni Caritas Marije pomoćnice na Kmanu, link te su donirali pakete hrane. Župnik don Anto Adžamić i voditeljica Caritasa Ivana Lela upoznali su ih sa svojim aktivnostima posebno istaknuvši jučerašnju akciju u kojoj je zahvaljujući velikom srcu župljana i 130 volontera koji su išli od vrata do vrata uspjeli sakupiti 4.5 tone hrane za najsiromašnije sugrađane. Prikupljanje namirnica već treću godinu organizira župni Caritas pod geslom iz Matejeva evanđelja “Bijah gladan i nahraniste me”. Zahvaljaujući njihovom nesbičnom trudu prikupljene namirnice razveseliti će 60 najpotrebitijih obitelji sa područja župe, capsule a ostatak ide kninskom Caritasu koji je kako kažu u nikad lošijem stanju.

Socijalna solidarnost neizostavni je dio naših dosadašnjih i budućih aktivnosti i ne smijemo nikad zaboraviti na one najslabije u našoj zajednici – kazao je Andro Krstulović Opara pohvalivši izniman trud kmanskih salezijanaca .

Jačati svijest o volontiranju i pomaganju najugroženijim u našem društvu jedan je od creda i naše stranke koja kroz aktivnosti svog odbora za socijalna pitanja potiče svoje članove, symptoms a posebice mladež da volontiranju- nadodao je Petar Škorić.

Još cijeli idući tjedan moći će se donirati hrana, dobrodošle su sve nekvarljive namirnice – brašno, šećer, sol, ulje, konzerve, tjestenina, ali i higijenske potrepštine. Donacije se mogu donijeti u posljepodnevnim  satima u kmanski Oratorij koji će biti otvoren svaku večer do 22 sata. Ako napravite dobro djelo za druge, učinili ste dobro i sebi jer ste i sebe obogatili radošću, stoga odazovite se ovoj vrijednoj akciji i donesite osmijeh na lice onima kojima je to najpotrebnije.