Splitski HDZ obilježio 28. godišnjicu utemeljenja humanitarnom večeri za splitski dječji Caritas

  • Studio Ali (1 of 11)
  • Studio Ali (2 of 11)
  • Studio Ali (3 of 11)
  • Studio Ali (4 of 11)
  • Studio Ali (5 of 11)

FOTO: Studio Ali (Ali Relata)

Splitski HDZ je i ove godine, već tradicionalno, na svečani način obilježio godišnjicu svog utemeljenja. Ove godine je obilježeno 28 godina otkako je u hotelu Marjan održana osnivačka skupština HDZ-a Split.

Nakon svečane sjednice Gradskog odbora HDZ-a Split u hotelu Le Meridien Lav na kojoj je nazočilo visoko izaslanstvo na čelu sa predsjednikom Vlade Republike Hrvatske Andrejem Plenkovićem, u prostoru Restorana Kampus u Studentskom domu ‘dr. Franjo Tuđman’ održana je tradicionalna humanitarna večer. Večer je okupila preko 400 uzvanika koji su, svojom participacijom i sudjelovanjem u bogatoj lutriji, uveličali humanitarni karakter ovog obilježavanja.

Uzvanike su pozdravili predsjednik HDZ-a Split i zastupnik u Hrvatskom saboru Petar Škorić, gradonačelnik Grada Splita Andro Krstulović Opara i župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban, a molitvu je predvodio don Mihael Prović, studentski kapelan i povjerenik za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije. Uz brojne uglednike iz javnog života Splita i cijele Hrvatske, večeri je nazočio i ministar rada i mirovinskog sustava u Vladi Republike Hrvatske Marko Pavić, rektor Sveučilišta u Splitu prof. dr. sc. Šimun Anđelinović, akademski kipar akademik Kuzma Kovačić, slikar Zvonimir Mihanović i brojni drugi.

Ovogodišnja obljetnica posvećena je dječjem Caritasu Splitsko-makarske nadbiskupije, odnosno podružnici ‘Dječji osmijeh’. Dječji Caritas je osnovan 2009. godine od strane Caritasa Splitsko-makarske nadbiskupije kao posebna podružnica koja u svom radu brine za više od 300 djece svih uzrasta, od rođenja pa do desete godine života. U ime podružnice ‘Dječji osmijeh’ večeri je nazočila voditeljica č.s. Marta Kegalj.

Zahvaljujući brojnim donatorima, osigurane su i bogate nagrade u sklopu tradicionalne humanitarne lutrije. Među nagradama su se našle i grafike i slike naših velikih slikara Zvonimira Mihanovića, Đure Pulitike, Josipa Botterija Dinija, Ane Marije Botteri Peruzović, Ivana Lackovića Croate, Nikice Draguna kao i brojne druge nagrade.

Organizatori su također priredili i prigodni zabavni program koji je predvodio popularni hrvatski pjevač Milan Terze zajedno s bendom koji je potrajao do ranih jutarnjih sati.

 

Pregledajte cijelu fotogaleriju na našem Flickr profilu