Splitske ‘Katarine’: ‘Prava djece uvijek moraju biti u fokusu svih nas’

U duhu promicanja hrvatskih nacionalnih interesa, tradicionalnih, demokršćanskih i univerzalnih humanističkih vrijednosti, dajemo potpunu podršku Vladi Republike Hrvatske na čelu s predsjednikom Andrejom Plenkovićem u postupku predlaganja Zakona o udomiteljstvu, koji je prihvaćen u Vladi Republike Hrvatske, koji ne dopušta životnim partnerima i neformalnim životnim partnerima udomljavanje djece.

Brak je Obiteljskim zakonom uređena životna zajednica žene i muškarca. Eksperimentirati s djecom i posljedicama njihovog odgoja u istospolnoj zajednici je nedopustivo i apsolutno neprihvatljivo. Znanost je dokazala kako djeca uče po modelu, koji bi u ovom slučaju bio protunaravan.

Pozivati se na ljudska prava odraslih, a pri tom zanemarivati prava djece za nas nisu niti će ikad biti prihvatljiva. Prava djece moraju uvijek biti u fokusu svih nas, posebno onih koji donose odluke koje mogu imati nepovoljne posljedice na njihov psihofizički razvoj. Stoga, naša je obveza poštovati načelo prvenstvene zaštite dobrobiti i prava djeteta kao najranjivijeg dijela našeg društva.

Zajednica žena ‘Katarina Zrinski’ Split
Marija Čizmić, predsjednica