Splitska Mladež i Katarine obilježili Dan žena: “Žene već stoljećima prolaze trnovit put kako bi se izborile za svoj položaj u društvu.”

Žene već stoljećima prolaze trnovit put kako bi se izborile za svoj položaj u društvu i kako bi se njihov glas čuo. Vrijeme u kojem danas živimo i položaj žena u društvu je puno bolji nego je to bio u bližoj ili daljoj povijesti, ali još puno izazova je ispred nas. Nejednako plaćen rad, neravnopravnost u zapošljavanju i napredovanju na poslu – sve su to problemi koje treba riješiti, a to je upravo zadatak naše generacije. Također, ne smijemo zaboraviti da postoje brojna mjesta u svijetu u kojima žene ne mogu uživati ni najelementarnija prava – pravo na život bez straha, pravo na školovanje i pravo na rad i to su problemi s kojima se društvo u cijelosti treba suočiti i pronaći adekvatan odgovor.

Povodom današnjeg dana članice i članovi Mladeži HDZ-a Split predvođeni predsjednikom Brunom Stričevićem i Zajednice žena HDZ-a Katarina Zrinski predvođeni predsjednicom Zrinkom Mužinić Bikić obilježili su Međunarodni dan žena prigodnim dijeljenjem ruža na splitskom Kampusu te svim ženama tako čestitali njihov dan!

Pogledajte više fotografija