Škorić: Zašto ministar Orepić izbjegava odgovornost i odgovore?!

Jučer sam na konferenciji za medije postavio pitanje: „Zašto se institucije pravne države još nisu oglasile u slučaju “prodaje” ministara MOSTA radi privatnih interesa u aferi “Grizli”“, remedy na što nisam dobio odgovor ministra Orepića, visit web već samo njegovo viđenje „Kako ne razumijem rad MUP-a“:

Kako se radi se klasičnom primjeru izbjegavanja direktnog odgovora, order upitan sam za komentar, te za Dnevnik HTV-a dao svoje mišljenje o istom:

Izjava ministra Orepića neodoljivo me podsjeća na izjave bivšeg ministra i ravnatelja policije Ranka Ostojića. Drago mi je što je ministar Orepić upoznao rad u MUP-u u svega nekoliko mjeseci.

Međutim, zanimljivo je kako oni koji danas moraliziraju, prozivaju i prebacuju drugima političku odgovornost i pritom ne razmišljaju o vlastitoj političkoj odgovornosti, a kamoli da im je palo na pamet zatražiti za sebe očitovanje, od Povjerenstva za sukob interesa zbog njihova spominjanja u aferi Grizl, kao što je to učinio predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko.

 „Slučaj “Grizli” je prvoklasni primjer političke korupcije! Do sada smo svašta mogli vidjeti na političkoj pozornici, od izvlačenja novaca iz državnih tvrtki…, pa tko zna čega sve još.

Ali nikada do sada nismo mogli vidjeti da PR agencija prodaje ministre kao da su na pazaru!

Nevjerojatno je kako se ti ministri uopće ne pokušavaju oduprijeti takvom djelovanju, pri čemu im nije palo na pamet zatražiti o tome mišljenje Povjerenstva za sukob interesa.

Možda smo stvarno naivni kada očekujemo da će ministri istraživati sami sebe.
Ali na koncu, nije niti čudno što državne institucije ništa ne poduzimaju u slučaju Grizli, ako znamo da su prema dokumentima u ovu aferu uvučeni ministri unutarnjih poslova i pravosuđa, u čemu se spominje i uloga samog Državnog odvjetništva!“