Škorić: Operacija Grizli – koga je sve pomazila grizlijeva šapa?!

O mogućoj političko-medijskoj i finananacijskoj korupcijskoj hobotnici – OPERACIJA GRIZLI, approved danas sam progovorio u Hrvatskom saboru.

Jučer smo upoznati o aferi agencije GRIZLI, shop o čemu danas pišu svi mediji, kako ta agencija nudi organizaciju sastanaka s ministrima i drugim državnim dužnosnicima jedne političke opcije, koji rade u području pravosuđa, unutarnjih poslova, graditeljstva, pa sve do stvaranja medijskih afera koje će dovesti do pokretanja kaznenih prijava od strane od strane DORH-a.

Je li takvo što moguće u bilo kojoj drugoj demokratskoj zemlji?!

Kako je moguće da PR agencija koja zastupa jednu političku opciju u kampanji kasnije koristi ministre te iste opcije za razna politička posredovanja i obračune, pokretanje afera, pa čak i podizanja optužnica od strane DORH-a? Ili da pojasnim, kako je moguće da agencija koja radi za stranku MOST nudi osobama usluge posredovanja kod dužnosnika MOST-a uz financijsku naknadu?  Vrhunac morbidnosti je traženje novca za podizanje kaznenih prijava protiv ljudi.

Riječ je o školskom primjeru koruptivnog odnosa!

Dakle, ako PR agencija koja radi za MOST posreduje da ministri iz kvote MOSTA iskoriste svoj monopol koji imaju kao ministri i diskrecijsko pravo odlučivanja i predlaganja, ako je kontakt s ministrom usluga koja ima svoju cijenu na poslovnom tržištu,  i ako sudjelujete u dobivanju kontakta s ministrom, odnosno posredujete u toj usluzi, onda je jasno, da zbog političog konteksta, ovdje ne može biti riječ o drugom nego o korupcijskoj aferi.

Ovdje nije riječ samo o ministrima i vlasti, već se postavlja pitanje sudjeluje li HTV u ovoj aferi?

Zato bih upitao bih šefa programa HTV-a:

Kako to da je GRIZLI PR mogao na papir staviti organiziranje određene političke emisije na HTV-u? Nije li HTV javni servis svih hrvatskih građana a ne pojedine političke opcije?

Je li normalno da porezni obveznici, TV pretplatnici gledaju emisije koje PR tvrtka ugovara kako bi blatila nekoga?

A zbog svega navedenog od ravnatelja HTV-a Kovačića bih zatražio:

– da ispita ima li misteriozno dvostruko gostovanje u predizbornom vremenu tadašnjeg gradonačelnika malog hrvatskog gradića Metkovića, veze sa možebitnom korupcijom između tvrtke Grizli i vodstva HRT i urednika pojedinih političkih emisija?

Ovdje imamo previše indicija koje ukazuju na neprihvatljivo djelovanje I političko medijsku korupciju neviđenih razmjera:

– bilo bi zanimljivo da DORH, kojega se i spominje u ugovoru, žurno provjeri ove navode, kao i to je li GRIZLI radio za SDP, i ukoliko jest, je li imao slične ugovore u tom razdoblju!

Također, kad već spominjem DORH, pohvaljujem njegovu revnost ovih dana, na sličnu temu,  zbog pokretanja postupaka zbog sumnji u opravdanost te štetnih pojedinih ugovora za PR usluge i istraživanje javnog mijenja u jednom gradiću, u iznosu od 80-tak tisuća kuna.

Kad su već teliko revni pozivam ih, da po istim načelima i kriterijima, ispitaju opravdanost i štetnost javnih ugovora za PR usluge i istraživanje javnog mijenja koje su ugovarale državne tvrtke i ministarstva u protekle 4 godine, u iznosima ne od nekoliko desetaka tisuća kuna, već vise stotina tisuća kuna pa i više milijuna kuna….

Na koncu, svima nama i hrvatskoj javnosti nameće se pitanje koje traži odgovor KOGA JE SVE POMAZILA GRIZLIJEVA ŠAPA?!