Prof. dr. sc. Ivo Jurić, 1956. – 2018.

Jučer nas je sve zatekla tužna vijest o preranom i iznenadnom odlasku uglednog splitskog liječnika, međunarodno priznatog specijalista dječje kirurgije, primarijusa, sveučilišnog profesora i pročelnika Katedre za kirurgiju Medicinskog fakulteta u Splitu, ravnatelja KBC-a Split, istaknutog člana HDZ-a, a iznad svega velikog prijatelja i iznimnog čovjeka prof. dr. sc. Ive Jurića.

Praznina koja je ostala nakon smrti našeg Ive, velikog i međunarodno priznatog stručnjaka, u srcima njegove obitelji, njegovih prijatelja, kolega i pacijenata će se teško ispuniti. Njegova ljudska i profesionalna veličina se posebno ogleda u pristupu pacijentima, onim najmlađima i najosjetljivijima kojima je posvetio svoju karijeru. Ogleda se u svakom osjećaju sigurnosti, povjerenja i ljubavi koje je ulijevao svojim pacijentima i njihovim obiteljima i time im olakšavao najteže životne trenutke, kao i u velikom doprinosu i pomoći ranjenicima i bolesnicima za vrijeme Domovinskog rata. Njegovo nasljeđe i njegovo djelo će biti utkano u osmijehu i zahvalnosti brojnih ljudi čije je živote spašavao i kojima je olakšavao brojne životne tegobe. Dr. Ivo Jurić je liječnik koji svoj posao nije gledao samo kao profesiju već kao poziv i poslanje i na taj način je svoj posao svakodnevno obavljao.
Dragi prijatelju, neka ti Bog udijeli pokoj i život vječni. Čuvali te nebeski anđeli! Počivao u miru Božjem. Obitelji, prijateljima i suradnicima pokojnog prof. dr. sc. Ive Jurića izražavam iskrenu sućut.

Obavijest: Ispraćaj pokojnog prof. dr. sc. Ive Jurića počet će 14. 08. u 17,00 sati, a pokop u 18,00 sati na Gradskom groblju Lovrinac. Komemorativni skup u čast pokojnog prof. dr. sc. Ive Jurića će se održati istoga dana u predavaonici KBC-a Split u 13,00 sati, a sv. Misa će se služiti iza pokopa u konkatedrali sv. Petra, u 19.30 sati.