Prije 30 godina utemeljen je HDZ u Splitu

Prije 30 godina osnovana je Hrvatska demokratska zajednica u Gradu Splitu! Tog siječnja 1990. godine utemeljitelji HDZ-a su se okupili u tadašnjem hotelu Marjan i veličanstvenim skupom udarili temelje višestranačja u našem gradu.

Tim povodom, u sjećanje na taj veliki događaj, splitski HDZ je prošle subote održao svečanu sjednicu Gradskog odbora na kojoj je nazočilo brojno izaslanstvo iz vodstva HDZ-a predvođeno predsjednikom Vlade Republike Hrvatske i Hrvatske demokratske zajednice Andrejem Plenkovićem. Skupu su nazočili i brojni uglednici iz društvenog života našeg grada, kao i brojni načelnici i gradonačelnici.

Ovom skupu su se imali priliku obratiti predsjednik splitskog HDZ-a Petar Škorić, gradonačelnik Splita Andro Krstulović Opara, župan splitsko-dalmatinski Blaženko Boban, predsjednik Mladeži HDZ-a Ivan Vidiš, predsjednik Zajednice utemeljitelja Mario Kapulica, predsjednik Županijskog odbora Splitsko-dalmatinske županije Ante Sanader i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković.

Pogledajte cijelu snimku svečane sjednice Gradskog odbora:

30. obljetnica utemeljenja HDZ-a Split – snimka HD

30. obljetnica utemeljenja HDZ-a Split – snimka HD

Posted by HDZ Split on Saturday, January 18, 2020

Na sjednici je prikazan kratki dio dokumentarnog filma kojeg je vodstvo Gradskog odbora odlučilo napraviti, a radi se o osnivanju i početku djelovanja HDZ-a u Splitu, kao trajni spomen ovom velikom događaju, a čija premijera se uskoro očekuje.

Kako se stvarao splitski HDZ – Najava dokumentarnog filma

Najava dokumentarnog filma povodom 30 godina utemeljenja splitskog HDZ-a

Posted by Zajednica utemeljitelja HDZ-a Splitsko-dalmatinske županije on Saturday, January 18, 2020