Predstavnici Odbora za socijalnu politiku HDZ-a Split u posjetu centru Samaritanac: “Zajedničkim radom donesimo osmijeh na lice onima kojima je to najpotrebnije.”

Članovi Odbora za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku GO HDZ-a Split su povodom nadolazećih Božićnih blagdana posjetili Centar za rehabilitaciju Samaritanac, specijaliziranu ustanovu osnovanu za pružanje usluga skrbi izvan vlastite obitelji nepokretnim osobama sa izraženijim stupnjem fizičke i psihičke retardacije, uz poštivanje svih važećih epidemioloških mjera.
Tom prilikom su ravnateljici Samaritanca časnoj sestri Renati Cvitković uručili donacijski paket prilagođen potrebama korisnika.
U objektu čiji je vlasnik samostan časnih sestara Službenica Milosrđa u Splitu, a osnivač Vlada Republike Hrvatske boravi trenutno 36 korisnika. Stručni i sveukupni rad određen je i provodi se po Pravilniku Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi, a financira se iz državnog proračuna.
Djelatnici i volonteri ustanove koja je dobila ime po Isusovoj priči o dobrom Samaritancu, koji je nepoznatu čovjeku u nevolji spasio život, svojim predanim trudom i radom svakodnevno svjedoče ljubav prema čovjeku, prema onim najpotrebitijima te svoju vjernost Bogu žele ostvariti i kroz dobra djela prema korisnicima ove kuće.
Važno je da se kao zajednica svi dobro osvrnemo oko sebe, poslušamo druge i njihove potrebe, a posebno u ovim izazovnim i teškim vremenima da međusobno pomažemo jedni drugima u svakom smislu riječi, te tako, učeći jedni od drugih, postanemo još bolji ljudi. Uz mala odricanja, kap po kap napravimo slap dobrote i donesimo osmijeh na lice onima kojima je to najpotrebnije.