Predsjednik Vijeća GK Mejaši Toni Piplica na TV Dalmacija: „Vice je čovjek koji uvijek radi u petoj brzini. Ovi brojni projekti na Mejašima plod su njegove posvećenosti, marljivosti i rada!“

Predsjednik Vijeća Gradskog kotara Mejaši i predsjednik Temeljnog ogranka HDZ-a Mejaši Toni Piplica gostovao je jučer na Televiziji Dalmacija u emisiji Otvoreni studio kod voditeljice Sandre Barčot. Glavna tema emisije je bilo djelovanje Vijeća Gradskog kotara na čije je čelo nedavno izabran Toni Piplica te brojni projekti koji su realizirani ili su pred realizacijom na Mejašima. U svom razgovoru je istaknuo kako je posljednjih 10-15 godina na djelu preobrazba Mejaša, a da je važno osigurati da to ne bude stihijska urbanizacija već da to bude kontrolirana urbanizacija: „Riješimo prvo ceste, a onda gradimo zgrade,“ istaknuo je Piplica.

S ponosom je naveo primjer sportskih igrališta na Mejašima kojih do 2014. godine nije bilo, a da je upravo dolaskom Vice Mihanovića na čelo Vijeća Gradskog kotara revitalizirano djelovanje u kotaru te su sportski sadržani uvršteni na najviši položaj kotarskih prioriteta.

No, to ne znači da problema i dalje neće biti, i u tome je upravo značaj kotarskog vodstva, da na takve situacije reagira i da ih rješava: „Izađem ispred kuće i vidim već 15 komunalnih sanacija koje su potrebne. Htio bih riješiti to jednim e-mailom ili jednim pozivom ali nažalost to tako ne ide je i u drugim kvartovima postoje slični problemi,“ naglasio je Piplica.

Od brojnih postignuća spomenuo je i činjenicu da su Mejaši dobili dječji vrtić, ljekarnu i dom zdravlja: „… a što se tiče doma zdravlja, to znači rješenje pitanja ne samo za Mejaše, već i za okolne kotare i mjesne odbore – Kamen, Sirobuju, pa vjerojatno i dio Žnjana,“ istaknuo je.

Teško se ne dotaknuti i teme lokalnih izbora koji nas uskoro čekaju. Upravo zato je Toni Piplica istaknuo značaj dužnosti gradonačelnika Grada Splita i zahtjevnosti te funkcije i kako je upravo Vice Mihanović ta osoba koja je najbolja za tu dužnost: „Vice je čovjek koji uvijek radi u petoj brzini, nama ga je dosta puta teško pratiti. Svi ovi projeki koje smo sada nabrojali a puno ih je, plod su njegove posvećenosti, marljivosti i rada. On je apsolutno najprikladniji kandidat za poziciju gradonačelnika. Svakome je bio dostupan i to se neće promijeniti,“ zaključio je Piplica.

Pogledajte cijelu emisiju: