Predavanje dr. Krešimira Čaljkušića povodom Dana crvenih haljina: Dvostruko više žena u Hrvatskoj umire od moždanog udara nego od raka dojke

Dvostruko više žena u Hrvatskoj umire od posljedica moždanog udara u odnosu na karcinom dojke, a posebno zabrinjava porast moždanog udara u mladih žena u generativnoj dobi. Okupiranosti žena, kako profesionalno, tako i u obiteljskom krugu, kao i stavljanja vlastitog zdravlja i potreba na posljednje mjesto, glavni je razlog takvog stanja. Kako bi potaknuli žene da brinu o zdravlju srca i krvnih žila, osobito zato što se većina tih bolesti može spriječiti zdravim životnim navikama, na globalnoj je razini još 2004. pokrenuta kampanja ‘Go Red for Women’.

U povodu ovog važnog dana u javnozdravstvenom pogledu, u prostorijama HDZ-a Split jučer je upriličeno predavanje koje je održao ugledni liječnik – neurolog, predstojnik Klinike za neurologiju KBC-a Split te naš potpredsjednik doc. dr. sc. Krešimir Čaljkušić. Glavni zaključak predavanja je da prvenstveno moramo djelovati preventivno. U svemu tome možemo pomoći najviše sami sebi – usvajanjem zdravih navika, brigom o svom zdravlju i redovitim slušanjem savjeta stručnjaka. Hvala našem dragom dr. Krešimiru na izvrsnom predavanju i dobrim savjetima.