FOTO / Posjet Kolinde Grabar-Kitarović Splitu: “Recimo NE povratku na staro, podjelama i ‘regionu’!”

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović ove nedjelje boravila je u Splitu i Splitsko-dalmatinskoj županiji. Odmah nakon polaganja vijenca u znak zahvale prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu ispred njegovog spomenika, predsjednica se uputila u šetnju splitskom Rivom gdje su je dočekali mnogobrojni građani Splita i izrazili joj svoju potporu pred drugi krug predsjedničkih izbora. Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović se članovima HDZ-a i brojnim simpatizerima obratila u prepunoj dvorani Hotela Cornaro gdje su joj potporu došli izraziti i brojni uglednici iz Splita: rektor Sveučiliša u Splitu prof. dr. sc. Dragan Ljutić, ravnatelj KBC-a Split prof. dr. sc. Julije Meštrović, umirovljeni sveučilišni profesor i istaknuti književnik i intelektualac prof. dr. sc. Matko Marušić i brojni drugi.

Okupljenima se uvodno obratio predsjednik HDZ-a Split i zastupnik u Hrvatskom saboru Petar Škorić i istaknuo je velike i značajne rezultate prvog mandata predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović – od podizanja ugleda Hrvatske u cijelom svijetu, inicijative Tri mora i brojne druge te je istaknuo kako je njezin mandat veliki iskorak nakon tri katastrofalna mandata njezinih prethodnika: „Naša predsjednica je pokazala što sve može postići hrvatski čovjek, a to znači da to može i hrvatski narod i njegova država. Nakon tri predsjednička mandata za zaborav, naša Kolinda pokazala je vjerodostojnost i političku odlučnost u predstavljanju naše domovine,“ zaključio je Škorić.

Okupljenima se obratio i umirovljeni sveučilišni profesor i istaknuti splitski intelektualac konzervativne misli, prof. dr. sc. Matko Marušić koji je, uz svoju svesrdnu potporu predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović u utrci za novi mandat, istaknuo sve ono loše što se događalo Hrvatskoj u mandatu Zorana Milanovića. Istaknuo je važnost ujedinjenja iza naše kandidatkinje i kako se jedino predsjednicu „može uspoređivati s dr. Franjom Tuđmanom.“ „Kolinda Grabar-Kitarović je sto puta bolja od Milanovića i to ćemo vidjeti na sučeljavanjima koja predstoje,“ zaključio je prof. Marušić.

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović se od srca zahvalila svim Splićankama i Splićanima koji joj neprestano pružaju potporu i istaknula važnost jedinstva cijelog hrvatskog naroda nasuprot kandidatu koji se već istaknuo po nametanju podjela na „mi ili oni“. „Ovo su izbori koji će odrediti smjer Hrvatske, to su izbori naroda i zbog toga drage Splićanke i Splićani, Dalmatinke i Dalmatinci, drage Hrvatice i Hrvati želim da 5. siječnja bude dan još jedne nove  hrvatske pobjede,“ istaknula je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović i dodala kako treba stati na kraj mržnji i uvredama koji se nude umjesto konkretnog programa. „Hrvatska je za sve. Kada je Hrvatska u pitanju svi se moramo okupiti i ujedinjeni raditi zajedno. Ja sam bila i ostat ću predsjednica svih državljana Hrvatske ma gdje živjeli. Danas iz Splita pozivam Dalmaciju, jug Hrvatske, da kažemo NE podjelama, NE Milanoviću, NE povratku na staro, NE recesiji,  NE regiji i ‘regionu’ i sličnome, ali i svemu ostalom što smo vidjeli,“ zaključila je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.