Petar Škorić: Zakon o športu ne treba mijenjati nego provoditi!

Gradski odbor HDZ- a Splita oštro se protivi najavi MZOS-a o promjenama Zakona o športu po hitnom postupku, website kako se to najavljuje, website te tražimo hitno očitovanje i javno obrazloženje razloga zbog kojih se ulazi u proceduru izmjena i to u vrijeme tehničkog mandata aktualne Vlade.
Donošenje izmjena po hitnoj proceduri i u ograničenoj javnoj raspravi u ovako osjetljivom području je vrlo štetno jer će se na taj način samo produbiti loše ozračje i stvoreni antagonizam koji vlada između vrha Hrvatskog nogometnog saveza i svih navijačkih skupina i ljudi koji prate i vole hrvatski nogomet.

Stoga, order pozivamo ministra gosp. Predraga Šustara da ne pokreće izmjene Zakona o športu, već da potakne sve institucije na provođenje postojećeg Zakona, a nakon parlamentarnih izbora i u suradnji sa svim akterima koji žele dobro hrvatskom nogometu može se krenuti u redovitu proceduru koja mora uvažiti interese cjelokupne zainteresirane javnosti, jer ovako pokrenutu priču možemo protumačiti samo kao zadovoljenje interesa pojedinaca i interesnih skupina koji vladaju hrvatskim nogometom.
Gradski odbor HDZ-a Grada Splita u više navrata je upozoravao na podređeni položaj Hajduka u okviru HNS-a, na pojedine sudačke nepravde pri čemu smo i pozivali svoje članove u tijelima HNS-a da doprinesu izgradnji pravednijih odnosa i sređivanju stanja u hrvatskom nogometu. Za splitski HDZ hrvatska nogometna reprezentacija i HNK Hajduk su vodeći prezenteri Republike Hrvatske i Grada Splita te moraju biti iznad interesa svake politike i bilo kojeg pojedinca.

Isto kao što smo oštro reagirali na huliganizam na tribinama na utakmici Hrvatska – Češka, na isti način reagiramo na pokušaj pojedinaca iz vodstva HNS-a da utječu na izmjene Zakona koje ne vode sređivanju odnosa u hrvatskom nogometu već nepotrebno otvaraju nove podjele i sukobe.
Kad je u pitanju nepravda prema Hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji i HNK Hajduk uvijek ćemo reagirati, posebno kada vidimo loše odluke, pa makar te iste dolazile i od pojedinaca iz naše političke opcije.

Gradski odbor HDZ Split
Petar Škorić, predsjednik