Petar Škorić: Stranka Pametno i splitski SDP ne poštuju generala Praljka

Izvor: HINA – SPLIT, 6. prosinca 2017.

Predsjednik splitskog HDZ-a Petar Škorić ocijenio je kako postupak vijećnika SDP-a i stranke Pametno kojim su bojkotirali današnji dio sjednice Gradskog vijeća kad je minutom šutnje odana počast generalu Praljku izražava njihovo “elementarno nepoštovanje generala Praljka i njegove uloge u Domovinskom ratu”.

Po riječima Petra Škorića, koji je i predsjednik gradskog kluba vijećnika HDZ-a, vijećnicima SDP-a i stranke Pametno “očito ništa ne predstavlja njegova posljednja izjava ‘general Praljak nije ratni zločinac i s prijezirom odbacujem vašu presudu’, kojom je pokazao kako mu je osjećaj ponosa, istine i pravde u borbi za hrvatski narod, čast i dostojanstvo važniji i od vlastita života”.
Ustvrdio je kako time vijećnici SDP-a i stranke Pametno potvrđuju da nimalo ne dvoje o ocjenama o “udruženom zločinačkom pothvatu” i ispravnosti odluke Haaškog suda, koji je generala Praljka osudio i proglasio zločincem, suda koji je osvjedočenoga četničkog vojvodu i zločinca Šešelja pustio da se brani sa slobode. Dodao je kako “imamo puno primjera da nijedan sud nije mjera konačne istine”.

“Nakon svega, najmanje što smo mogli učiniti, bez ikakva nepotrebna politiziranja, jest odati počast čovjeku i generalu koji ima iznimne zasluge za našu slobodu. Međutim, nimalo se ne čudim SDP-ovu postupku jer su i u ključnom trenutku za Hrvatsku izašli iz Sabora, a još manje se čudim stranci Pametno koja je postala ljevija i od SDP-a”, ocijenio je Škorić i tim dvjema stankama poručio da general Slobodan Praljak nije general HDZ-a, nego “hrvatski vitez i general pobjedničke Hrvatske vojske i HVO-a koja nam je u krvavom ratu podarila slobodu i državnu nezavisnost”.