Petar Škorić: Mi od svog naroda ne bježimo!

Sinoć je na Rivi održan veličanstven skup koji je do sada najveći održan u ovoj kampanji. Na Rivi su prisustvovali kandidati Hrvatske demokratske zajednice za X. i IX. izbornu jedinicu, page kao i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković.
– Na skupu su sudjelovali i građani koji su nam došli dati poruke, a i one su nam u potpunosti jasne. Spremni smo izaći pred svoj narod, jer mi za razliku od drugih ne bježimo od naroda. Osnovne razlike između nas i ostalih je što HDZ svoja obećanja ispunjava – rekao je Škorić na jutrašnjoj konferenciji za medije u prostorijama HDZ-a.
Na konferenciji su sudjelovali Škorićevi kolege vijećnici Tomislav Prljević i Tomislav Gojo, kao i kolege s liste za X. izbornu jedinicu Andro Krstulović Opara i Ante Bačić.
Vraćajući se na zadanu temu, Škorić je kazao kako je važna gospodarska veličina i snaga grada, odnosno da grad bude “razvojno velik” i da se u njega ulaže. Rekao je da slogan takozvane Narodne koalicije glasi “Sigurnim smjerom”, a da je taj siguran smjer četiri godine SDP-ove državne vlasti i tri godine SDP-ove vlasti u gradu Splitu zaobilazio grad Split.
– Ne samo da su ulaganja u SDP-ovu mandatu sigurnim smjerom zaobilazila Split već su i ministri sigurnim smjerom zaobilazili Split, a o odnosu tadašnjeg premijera Milanovića prema Splitu dovoljno govori da se nikad nije udostojio posjetiti Split za vrijeme blagdana Sv. Duje. Osim Branka Grčića koji bi se tu i tamo spustio do Splita pa bi u stilu Branka-obećanka nešto obećao što većinom u praksi nikad nije realizirano – oštar je bio Škorić.
Što bi pobjeda koalicije čiji je slogan “Sigurnim smjerom” donijela Splitu, zapitao se Škorić, te nastavio kako bi i dalje izbjegli sudjelovati u rješenju problema Spaladium arene i da o istočnoj obali već i papagaji sve znaju i ostaje činjenica da glavni projekt u zadnjoj kampanji SDP–a za gradonačelnika nije pokrenut ni realiziran.
– Najavljivano je da će se ostvariti sinergijom SDP-ove državne i gradske vlasti, a svi se sjećamo tada SDP-ovog kandidata za gradonačelnika Ivu Baldasara koji je sa kapicom i palicom željezničkog skretničara pokazivao “sigurni smjer” realizacije projekta. Dračevac, prostor koji je veliki gradski resurs, a za kojeg u četiri godine SDP nije uspio niti produžiti ugovor gradu Splitu za njegovo korištenja a kamoli da osmisle njegovu namjenu. Sjetimo se sinergije gradske SDP-ove vlasti koja je davala koncesije na Žnjanu i dovela do sadašnjeg kaotičnog stanja na Žnjanu sa državnom SDP-ove vlasti. Split mora dobiti Status velikog grada, govorili su, njegov daljnji razvoj ovisi o tome, pa čak ni to u četiri godine SDP-ove sinergije nisu uspjeli napraviti – dodao je Škorić.
Ako su ovo siugrni smjerovi, navodi Škorić, onda je to problem jednako kao što je problem i u zapuštenoj prometnoj infrastrukturi. Sramotno je, veli on, ako drugi grad po veličini u Hrvatskoj ima samo jedan ulaz sa autoputa i da imamo novu prometnicu koja završava s tunelom iznad Cetine jer nedostaje most.
– Ljetni čepovi u gradu Splitu su problem u čije se riješenje moraju uključiti i grad i država. Mi u HDZ-u borit ćemo se da prestane marginalizacija Splita i Dalmacije koji imaju ogroman potencijal, i to ne samo turistički. Želimo pokrenuti Split i zato vas pozivam da nam date svoj glas, jer bez čvrste Vlade niti jedan od ovih projekata nećemo moći ostvariti – zaključio je Škorić.