Petar Ljubičić: “Građani Lokvi i Splita 3 imaju razloga za veselje – uskoro kreće izgradnja novih javnih garaža u Splitu, i to upravo na Lokvama i Splitu 3!”

Građani Lokvi i Splita 3 imaju razloga za veselje – uskoro kreće izgradnja novih javnih garaža u Splitu, i to upravo na Lokvama i Splitu 3! Nakon provedenih postupaka javne nabave donesene su odluke o izboru izvođača s kojima će uskoro biti potpisan ugovor, a nakon toga će biti uvedeni u posao. Rok izvođenja radova je sedam mjeseci od dana potpisa ugovora.
Cijela priča oko izgradnje ovih javnih garaža je krenula 2018. godine te stoga koristim priliku zahvaliti tadašnjoj gradskoj upravi na čelu s gradonačelnikom Androm Krstulovićem Oparom i Split parkingu na tome što su imali sluha za problem nedostatka parkirnih mjesta na Lokvama, kao i drugim kvartovima. Želim čestitati i mojoj kolegici, predsjednici Vijeća GK Split 3 Ivani Relata na ovoj velikoj stvari za naša dva kvarta! Zadaća vijeća gradskih kotara nije samo raspolaganje decentraliziranim sredstvima (koja su skoro pa zanemariva) već zalaganje za projekte koji su od vitalnog značaja za kvart, a koji nisu nužno u nadležnosti samog kotara. Potrajalo je dugo, bilo je tu i nekih prepreka (poput tadašnje oporbe, a današnje gradske vlasti koja je opstruirala donošenje potrebnih odluka), ali zajedničkim snagama i snažnim zalaganjem došli smo gotovo do kraja te nas još samo mjeseci dijele od ostvarenja projekta koji će olakšati život svima s Lokvi, ali i svim građanima Splita 3!

Petar Ljubičić
predsjednik Vijeća GK Lokve