Obilježavanje desete obljetnice smrti Zvonimira Puljića

Danas se navršilo deset tužnih godina otkad nas je napustio Zvonimir Puljić, dugogodišnji predsjednik HDZ-a Split, gradonačelnik Grada Splita, saborski zastupnik i prije svega istinski i dragi prijatelj. Tim povodom, izaslanstvo HDZ-a Split predvođeno predsjednikom Petrom Škorićem je položilo vijenac i svijeće pred njegovim grobom.
Već u ranoj mladosti politički se angažirao i svrstao među domoljubnu i prodemokratsku hrvatsku mladež koja je tražila reformu tadašnjeg socijalističkog sustava i demokratizaciju hrvatskog društva. Njegov prvi i glavni san je bila neovisna i demokratska Hrvatska i zato se već u samim počecima višestranačja ponovno politički angažira, a u počecima velikosrpske agresije sudjeluje u organizaciji obrane mlade hrvatske države. Obnašao je brojne odgovorne dužnosti, ali kruna njegovoga života je bila preuzimanje dužnosti gradonačelnika svog voljenog Splita, a u svom kratkom mandatu poduzeo je brojne važne korake, a glavni je bio donošenje prvog Generalnog urbanističkog plana koji je bio glavni preduvjet početka razvoja našeg grada, a inicirao je i podržao i brojne druge važne projekte.
„Domoljublje, humanizam i čestitost su bile njegove najvažnije odlike. One su ga vodile u najtežim vremenima stvaranja neovisne Hrvatske i njezine obrane, u cijelom njegovom političkom djelovanju i u upravljanju našim Gradom. Svojim načinom upravljanja gradom, samoprijegornim radom i važnim rezultatima ostavio nam je trajan primjer, a svom imenu osigurao trajan spomen u dugoj i slavnoj povijesti Splita,“ istaknuo je Petar Škorić, predsjednik HDZ-a Split.
Nakon polaganja vijenca, u crkvi svetog Dominika održana je sveta misa zadušnica u čast pokojnog Zvonimira Puljića.