Naputci o postupku kandidiranja za predsjednika i potpredsjednike Županijskog odbora SDŽ i Gradskog odbora Split

Na sjednici održanoj 6. veljače 2020. Nacionalno vijeće Hrvatske demokratske zajednice donijelo je Odluku o održavanju redovnih unutarstranačkih izbora, koji će se provesti od 7. veljače do 17. svibnja 2020.

Izbori za predsjednika i potpredsjednike gradske i  županijske organizacije HDZ-a grada Splita i Splitsko-dalmatinske županije održat će se:

5. travnja 2020. (nedjelja)
19. travnja 2020. (nedjelja)
 – mogući drugi krug

Sve članice i članovi Hrvatske demokratske zajednice grada  Splita pozvani su da iskoriste svoje pravo sudjelovanja na unutarstranačkim izborima koje podrazumijeva pravo da biraju i budu birani.

Sukladno Naputku o načinu, rokovima i uvjetima kandidiranja za predsjednika i potpredsjednike Gradske  organizacije HDZ-a Split (Ur.Br: 05-20/145) obrasci kandidature mogu se od 02.ožujka 2020. godine  osobno preuzeti i popuniti u Gradskom  izbornom povjerenstvu HDZ-a grada Splita , na adresi Sinjska 2, Split, nakon čega će izborno povjerenstvo kreirati obrazac za prikupljanje potpisa potpore kandidaturi, koji će se kandidatima dostaviti na e-mail adresu naznačenu na obrascu kandidature ili neposredno uručiti.

Obrasci kandidature se mogu preuzeti svakim radnim danom od 8:30 do 15:30 sati uz prethodnu najavu Gradskom  izbornom povjerenstvu  na adresi Sinjska 2, Split, na e-mail: gip.hdzsplit@gmail.com ili tel:323960.