Mladež HDZ-a Split i Zajednica žena HDZ-a Split organiziraju humanitarnu akciju za korisnike i korisnice Caritasovog skloništa za žene i djecu

Mladež HDZ-a Split i Zajednica žena HDZ-a Katarina Zrinski Split ove godine zajedno održavaju svoju tradicionalnu humanitarnu Božićnu akciju kojom se nastoji što više pomoći onima kojima je najteže. Ove godine splitska Mladež i Katarine pomoć prikupljaju za korisnice i korisnike Caritasovog skloništa za žene i djecu u Splitu.

U tom cilju, a kao dio ove humanitarne akcije, jučer je održan tradicionalni turnir u briškuli i trešeti. Danas se nastavlja ova akcija te će se održati turnir u malom nogometu u kavezu, odnosno u cageballu. Iznosi koji će biti prikupljeni od kotizacija i svih dobrovoljnih priloga bit će upućeni žrtvama obiteljskog nasilja u skloništu za žene i djecu.


Predsjednik Mladeži HDZ-a Split Bruno Stričević zahvalio je svima koji su se u velikom broju odazvali na ova dva turnira. „Hvala svima koji su se odazvali. Ovo je dobar primjer kako se kroz zabavu i druženje može ostvariti i humanitarni cilj. Još jednom smo pokazali veliko srce i volju za pomoći svima onima kojima će ovi Božićni blagdani biti posebno teški. S prikupljanjem nastavljamo i tijekom sljedećeg tjedna. Dužnost svih nas koji javno djelujemo je senzibilizacija za probleme koje nas okružuju, a tu je posebno potrebno istaknuti problem obiteljskog nasilja,“ istaknuo je Stričević.


Predsjednica Zajednice žena HDZ-a Katarina Zrinski Split Zrinka Mužinić Bikić istaknula je kako je nažalost obiteljsko nasilje u posljednje vrijeme u porastu, a kako Split nema ni približno dovoljnih kapaciteta za pomoći žrtvama obiteljskog nasilja. „Cilj ove akcije nije samo prikupljanje konkretne humanitarne pomoći za one najpogođenije među nama – djecu i žene žrtve obiteljskog nasilja, već i senziblizacija društva na ovaj rastući problem, kao i poticaj svima nadležnima na ulaganje dodatnih napora u prevenciji obiteljskog nasilja i pravovremene pomoći svim žrtvama,“ zaključila je Mužinić Bikić.

Ukoliko se želite uključiti u našu humanitarnu akciju, javite nam se putem e-maila mhdzst@gmail.com ili putem službenih Facebook stranica Mladeži HDZ-a Split i Zajednice žena Katarina Zrinski Split.