Mirko Ramljak nositelj HDZ-ove liste za Ravne njive: Ovo su izbori u kojima birate ljude koji će se srcem i svim snagama boriti za naš kvart. Ljude kojima vjerujete jer su ostvarili ono što su obećali.

Nositelj liste Hrvatske demokratske zajednice za kotarske izbore u Spliitu na Ravnim njivama hvatski je branitelj i dragovoljac Domovinskog rata Mirko Ramljak. U izbornu utakmicu Ramljak ulazi kao dosadašnji čelnik ovog kvarta sa zavidnim rezultatima u dosadašnjem radu.

Realizirani su brojni projekti, ali sad pred kotarske izbore prisjetio se nekih od najznačajnijih projekata u kvartu koji su realizirani, a u čijoj je realizaciji sudjelovao kao glasnik najvažnijih potreba i projekata na Ravnim njivama i pred Gradom i pred drugim institucijama: Realizirana je športska dvorana O.Š. Ravne njive-Neslanovac, otvorena je područna knjižnica Marka Marulića u prostorijama kotara, izgrađene su rampe za osobe s invaliditetom na svim važnijim pravcima kretanja, napravljen je sasvim novi park s dječjim igralištem u Hercegovačkoj ulici, a izgrađeno je novo i modernije dječje igralište pokraj Dječjeg vrtića “Srećica” koje je postalo žila kucavica kvarta obzirom koliko ljudi okuplja. Također, obnovljen je kolnik i nogostup u Ulici gradišćanskih Hrvata, izgrađen je nogostup u Ulici 114. brigade HV, izgrađeno je parkiralište i uređen prostor za šetnju kućnih ljubimaca, a uređen je i potpuno devastirani trg ispred pošte i bivšeg “Doma željezničara”, obnovljene su pješačke staze, uređeni sportski tereni,… i niz drugih manjih komunalnih zahvatabitnih za žitelje Ravnih njiva. Sve ovo uvjerljivi su dokazi uspješnog rada Vijeća GK Ravne njive za vrijeme Ramljakova predsjedanja.

Kako sam često kaže iznimno je ponosan na to razdoblje i rad Vijeća kojim je predsjedao, a kakav je rad bio najbolje oslikava činjenica da, iako su Vijeća bila sastavljena od raznih političkih opcija – HDZ, SDP, HSP,HSLS, HNS,Most, nezavisni,… sve odluke Vijeća uvijek su bile jednoglasne jer su se zajedno uvijek borili za bolje, uređenije i sretnije Ravne njive. Projekt koji bi izdvojio su potpore Grada Splita za ugradnju dizala. Sretan je što je dosad veliki broj zgrada iskoristio potpore i ugradio dizala, a najiskrenije se nada da će to ubrzo napraviti i oni koji to još nisu: “Ugradnja dizala dala je novi, bolji život našim bakama i djedovima“, zaključuje.

Ako ponovno bude izabran već ima plan što napraviti u idućem mandatu: Izgradnja garaže na dvije etaže na postojećem parkiralištu pokraj Dječjeg vrtića “Srećica” za što je građevinska dozvola pred izdavanjem, potpora izgradnji zvonika crkve sv. Mateja, obnova derutnih i oštećenih trgova i zelenih površina za što je već zatražen elaborat o stanju zelenih površina na Ravnim njivama s planom rekonstrukcije istih, postavljanje spomenika poginulim i umrlim hrvatskim braniteljima za što se čeka odobrenje Komisije za imena ulica i trgova, vježbalište na otvorenom za koje je napravljen projekt a izvedbu bi realizirali kroz EU sredstva. Također, u planu je i postavljanje podzemnih spremnika za otpad, videonadzora kritičnih komunalnih lokacija, osiguravanje besplatanog wi-fi signala na trgovima, parkovima i dječjim igralištima, planirano je i uređenje i oplemenjivanje šetališta za kućne ljubimce, dječja igrališta, sportski tereni itd. To je samo dio vizije naših Ravnih njiva u bliskoj budućnosti za koje čvrsto vjerujemo da ih možemo i znamo ostvariti.

I na kraju Mirko Ramljak upućuje poruku svojim sugrađanima: “Dragi susjedi, pred nama su izbori za vijeća gradskih kotara i mjesnih odbora Grada Splita. To nisu izbori o nizu teških tema kojima smo svakodnevno bombardirani i koje nas dijele na lijeve – desne, plave – crvene, pitome – divlje itd. Ovo su izbori u kojima birate ljude koji će se srcem i svim snagama boriti za naš kvart. Ljude koji će svoju viziju znati pretvoriti u projekt i ostvariti na dobrobit svih. Ljude koji će cijelog sebe dati za BOLJE, UREĐENIJE I SRITNIJE RAVNE NJIVE. Ljude kojima vjerujete jer su ostvarili ono što su obećavali.

I  zato, dragi i poštovani susjedi, u nedjelju, 4. rujna 2022. godine izađite na izbore u prostorijama GK Ravne njive na adresi Hercegovačka 40 (ispod ambulante) i dajte svoj glas listi broj 2 – HDZ, nositelj Mirko Ramljak.”