Mihanović konkretno: „Gradske plaže obogatit ću zelenilom i novim sadržajima, građani će dobit nove komunalne vezove za brodice”

Vice Mihanović osigurat će građanima i turistima nove atrakcije, a konkretnim rješenjima rasteretit će i ljetne gužve

More i obala od neizmjerne su važnosti za građane i posjetitelje Splita stoga je važno iskoristiti sve potencijale koji se nude. Kandidat za splitskog gradonačelnika Vice Mihanović radit će konkretne projekte koji će obalu grada dovesti na sasvim bolju razinu.

U svom mandatu Mihanović želi realizirati koncesiju za dužobalne linije lokalnog karaktera zajedno sa Splitsko-dalmatinskom županijom, Gradom Trogirom i Gradom Omišem, uz suglasnost za obalni i linijski promet.

Dužobalna linija koja bi spojila Trogir, Split i Omiš dodatno bi rasteretila cestovni promet, a time bi se ponajviše spriječile ljetne gužve. Također, građani i posjetitelji bi ovim projektom imali priliku uživati u novoj turističkoj atrakciji – ističe Mihanović i dodaje:

Donijeti ćemo urbanističke planove uređenja za gradske plaže Kaštelet, Firule i Slatine te ćemo ih obogatiti dodatnim  sadržajem i zelenilom, a što je najbitnije plaže će ostati komunalne, odnosno dostupne svim građanima i bez koncesije.

Mihanović će u mandatu nastaviti s projektom uređenja Žnjana koji će konačno dobiti izgled i sadržaje kakve zaslužuje, baš kao i Istočna obala.

Nakon završetka radova proširenja šetnice na Istočnoj obali, pokrenut ću transparentno uređenje i svođenje imovinsko-pravnih odnosa u korist Grada Splita. U suradnji sa stručnjacima i građanima pripremit ću prostorno-plansku i projektno-tehničku dokumentaciju – govori Mihanović.

Kamionski promet će iz Gradske luke biti prebačen u Luku Stinice kako bi se rasteretio centar grada, posebice u ljetnom razdoblju.

Lučka uprava Split konkretno bi izgradila lučke operativne površine, pristupnu prometnicu i sedam vezova za prihvat i pristajanje Ro-Ro brodova – kaže Mihanović koji također, zajedno s Lučkom upravom Splitsko-dalmatinske županije, planira razvijati Luku Stobreč i Luku Slatine već u prvoj godini mandata.

Do kraja mandata planira pokrenuti i izradu natječaja, urbanističkih planova uređenja i projektne dokumentacije za značajne dijelove obalnog pojasa poput Orišca i Poljuda na kojima bi dobili dodatne komunalne vezove za građane.

Obalni pojas vrlo je važan resurs stoga ću kroz pametno i odgovorno prostorno planiranje raditi na njegovom upravljanju i tako ga zaštititi za buduće generacije – zaključuje Mihanović.