Međunarodni dan obitelji

Članice i član Odbora za socijalna pitanja GO HDZ Split i predstavnici Splitsko-dalmatinske županije su danas, here povodom Međunarodnog dana obitelji, recipe nazočili stručnom skupu “Posvojenje moj san i moja zbilja ili život u jednoj posebnoj obitelji” koji je organizirao Centar za socijalnu skrb Split -Podružnica obiteljski centar.

Uvijek aktuelna tema posvojenja je bila razlog velikom broju zainteresiranih za navedeni skup te su među izlagačima i ostalim sudionicima skupa bili predstavnici sustava socijalne skrbi, odgoja i obrazovanja, Pravobraniteljice za djecu, udruge Adopta, predstavnici gradova, posvojitelji kao i potencijalni posvojitelji. Ispred Ministarstva socijalne politike mladih, u ime ministrice Bernadice Juretić, bio je zamjenik ministrice Ante Babić.

Skup je započeo prigodnom predstavom “Moja obitelj i jedan jež” u izvedbi Kazališta “Smješko” iz Zagreba čiji glumci su uprizorili poteškoće i izazove s kojima se susreću posvojitelji kao i djeca koja su posvojena tijekom cijelog perioda odrastanja. Pored izlaganja stručnjaka, posebno su bila interesantna i dirljiva ispričana iskustva potencijalnih posvojitelja kao i onih koji su to postali. Na skupu je također prezentirana strip-slikovnica “Sunčica-Priča o jednoj posebnoj djevojčici” čiji je autor jedan tata-potencijalni posvojitelj, čija je ideja za strip nastala tijekom programa stručne pripreme Škola za posvojitelje u proljeće 2015. godine.