Marijan Čelan: Gradonačelniku Puljku prašina komunale i problemi sugrađana su odbojni dok mašta o svjetlima nacionalne političke scene.

Dok svjedočimo udvostručivanju cijena najma malim obrtnicima i OPG-ovcima na pazaru i prepuštanju tržnica velikim igračima, općoj blokadi gradskih projekata, najavi podizanja cijena vrtića i komunalne naknade kroz novi proračun, gradonačelnik je našao za shodno opet zanemariti posao za koji je dobio povjerenje građana i dijeliti savjete nacionalnim političarima.

Ovaj put je ta čast ukazana, ni više ni manje, nego Predsjedniku RH i Predsjedniku Vlade RH osobno. Ivica Puljak kao predsjednik stranke koja se nalazi ispod izbornog praga panično pokušava skrenuti pažnju na sebe prozivkama nacionalnih aktera, ne bi li mu netko odgovorio i na taj način legitimirao njegove nacionalne političke ambicije.

Istodobno, prašina komunale i problemi naših sugrađana su mu odbojni i nezanimljivi, dok mašta o svjetlima reflektora nacionalne političke scene. Međutim, zadnja istraživanja pokazuju da Splitu nije donio nikakvu promjenu i da većina građana nije prepoznala njegov “novi” način upravljanja.

Jedino što su mogli osjetiti na svojoj koži su konstantna poskupljenja usluga, zaduživanje Grada, zanemarivanje i kaos koji se se izvršne vlasti prelio na vladajuću većinu u Gradskom vijeću. Umjesto da miri njemu nedostižne igrače, bolje bi mu bilo da u interesu građana Splita razmisli o mirenju svojih projektnih partnera i krene raditi.