Krstulović Opara na Sućidru: Perivoj Ane Roje vapi za oplemenjivanjem

  • IMG_2899 (Kopiraj)
  • IMG_2912 (Kopiraj)
  • IMG_2933 (Kopiraj)
  • IMG_2950 (Kopiraj)
  • IMG_2954 (Kopiraj)
  • IMG_2961

Preuzeto s Dalmatinskog portala

Subotnje popodne na splitskom Sućidru bilo je prigoda za susret s građanima Andre Krstulovića Opare, help kandidata Hrvatske demokratske zajednice za splitskog gradonačelnika, order kako bi osobno sudjelovao u razgovoru i druženju, check te kako bi se upoznao s kotarskim problemima, ali i željama i prijedlozima stanovnika ovoga kvarta na istoku grada za poboljšanje uvjeta života u što skorije vrijeme.

Jedan od najistaknutijih infrastrukturnih problema jest nedostatak parkirnih mjesta, međutim ističu se i neki drugi problemi poput neriješenih nogostupa od škole, vrtića i crkve do glavnih prometnica. Potrebna je, također, izgradnja športske dvorane i vrtića zbog potpore mladim obiteljima koje tamo žive.

Kotaru nedostaje i više zelenih i rekreativnih površina, a izraženo je i zajedništvo oko izgradnje Perivoja Ane Roje, koje je Andro Krstulović Opara iskreno podržao izražavajući svoju želju da se zajedničkim snagama to što skorije i ostvari. Perivoj, naime, nosi ime po slavnoj splitskoj balerini, a već dugi niz godina potpuno je devastiran i neuređen te vapi za oplemenjivanjem i planskim uređenjem šetnice, drvoreda, klupa i drugih sadržaja primjerenih takvom perivoju. Vodeći računa o tome da Sućidar broji 15 tisuća stanovnika nedvojbeno je kako će takav uređeni perivoj, obzirom i na nedostatak sličnih sadržaja, biti omiljeno mjesto sviju.

Andro Krstulović Opara svoj posjet Sućidru završio je na balotaškom igralištu koje odražava živost među stanovnicima kotara koji dijele zanimanje za ovu rekreativnu aktivnost koja je ujedno i povod druženjima, te je ovom prigodom razgovarao s građanima o zajedničkim željama za bolji i kvalitetniji život na Sućidru i Splitu. Rješavanje prioritetnih problema parkinga, prometnog redarstva, bolje organizacije odlaganja otpada te izgradnje nužne infrastrukture poput nogostupa i prometnih pristupnih cesta za veću sigurnost sviju ljudi, a posebno djece, starijih i nemoćnih nužni su preduvjet da Split bude glavni.