Krešimir Čaljkušić: Izrađena je projektna dokumentacija za novo dječje igralište i park za pse na Žnjanu! Obogatit ćemo prostor našeg kotara s novim sadržajima.

Predsjednik Vijeća Gradskog kotara Žnjan i gradski vijećnik dr. Krešimir Čaljkušić (HDZ) i predsjednik Temeljnog ogranka HDZ-a Žnjan Jakša Balov su objavili kako je izrađena projektna dokumentacija i ishođena potvrda glavnog projekta za projekt uređenja dječjeg igrališta, parka za pse i javnog stubišta na prostoru Gradskog kotara Žnjan. Buduće igralište i park će biti smješteni na između Pazdigradske i Vinogradske ulice, a realizacijom projekta sadržajno i hortikulturno će se urediti površina od čak 784 m2.

Dječje igralište će biti uređeno po najvišim standardima, bit će ograđeno i imat će dva ulaza. Samo igralište će se podijeliti na dvije etaže na kojima će se nalaziti razne sprave za rekreaciju i igre, a površina igrališta će biti pokrivena antistres podlogama. Također, igralište će biti opremljeno i klupama te osvijetljeno javnom rasvjetom. Park za pse koji će se s druge strane stubišta bit će ograđen metalnom ogradom s jednim ulazom, a predviđeno je smještanje i sigurnosnog predprostora u kojem se psima može skinuti povodac za ulazak u park u kojem će se nalaziti klupe, vrećice za izmet i kante za smeće.

„Kroz sami projekt posebno se vodi računa o našim sugrađankama i sugrađanima s invaliditetom kojima će biti osigurana pristupačnost. Sretan sam što smo izradom projektne dokumentacije započeli put koji će svim stanovnicima Žnjana, a i stanovnicima okolnih kvartova omogućiti veliku površinu za druženje i rekreaciju i koji će naš kotar učiniti privlačnijim i ljepšim.,“ zaključio je dr. Čaljkušić.

I predsjednik HDZ-a Žnjan Jakša Balov je istaknuo značaj ovog projekta za cijeli kotar: „Ovo je velika stvar za naš kotar i za sve naše stanovnike i uvjeren sam kako ćemo što prije ispuniti sve preduvjete za realizaciju ovog projekta. Samo gledajući trodimenzionalne prikaze budućeg parka već vidimo kako će taj projekt u potpunosti obogatiti cijelo ovo područje,“ zaključio je Balov.

Također, predsjednik kotarskog vijeća dr. Krešimir Čaljkušić je posebno zahvalio projektantici, mladoj arhitektici Jasni Zanki, mag. ing. arch. na trudu i predanosti koju je posvetila ovom projektu, na korist svih stanovnika kotara.