Konferencija za medije pred tematsku sjednicu Gradskog vijeća: Glas najugroženijih skupina u našem društvu će se čuti, unatoč zlonamjernim pokušajima gradonačelnika

Predstavnici oporbenih političkih opcija u Gradskom vijeću: HDZ-a, HGS-a, DP-a i HSP-a održali su konferenciju za medije pred danas sazvanu tematsku sjednicu Gradskog vijeća Grada Splita o socijalnim potrebama u Splitu. Kao što je posljednjih dana već rečeno, na sjednicu nisu pozvani izvjestitelji, predstavnici najranjivijih skupina, a ni sami materijali nisu pripremljeni, unatoč tome što su već morali biti.

Predsjednik HDZ-a Split Tomislav Šuta je istaknuo kako vijećnici HDZ-a neće sudjelovati na tematskoj sjednici, budući da nije ispunjen baš nijedan preduvjet kako bi se sjednica uopće mogla održati. „Još jučer smo apelirali na savjest vladajućih i zatražili da na sjednicu pozove predložene izvjestitelje, ali ti pozivi su očito bili uzalud. Gradonačelnik Puljak, ne samo da uzurpira rad i djelovanje Gradskog vijeća i bojkotira sazivanje tematske sjednice, on u tome ne preže ni od čega,“ rekao je Šuta i naglasio kako ovo nije samo uzurpacija rada Vijeća u kojoj sudjeluje i sam predsjednik Domazet, već je u prvom redu udarac najranjivijim skupinama koje samo žele da se njihov glas čuje. „Ovim nevjerojatnim potezima sigurno neće spriječiti da se ičiji glas čuje. Kao što smo bili odlučni u sazivanju ove sjednice, činit ćemo apsolutno sve što je u našoj moći kako bi se glas osoba koje pripadaju najugroženijim skupinama našeg društva čuo i kako bi se njihovi problemi riješili“, zaključio je Šuta.

Potpredsjednica HDZ-a Split Zrinka Mužinić Bikić, koja je sudjelovala u ovoj inicijativi, je izrazila žaljenje što se svi nalaze danas ispred vijećnice, umjesto u samoj vijećnici te istaknula kako se radi o još jednom pokazivanju bešćutnosti, nemara i prikrivanju vlastitih nesposobnosti izmišljanjem i izvrtanjem činjenica od strane ove gradske vlasti. „Svi izvjestitelji koji su predloženi predstavljaju određene ranjive skupine društva i imaju legitimitet obratiti se na sjednici Gradskog vijeća,“ istaknula je Mužinić Bikić te posebno povukla paralelu između ove situacije i sudjelovanja trenutnog dogradonačelnika Ivoševića na sjednici Gradskog vijeća u prošlom mandatu u svojstvu ‘aktivista’. „Nadam se da ćemo uskoro imati priliku razgovarati o svim ovim temama na demokratski način uz pravu pripremu svih vijećnika te da ćemo donijeti ispravne zaključke i utvrditi konkretne hodograme aktivnosti,“ rekla je Mužinić Bikić i istaknula kako će se koristiti svim zakonskim mogućnostima koje su na raspolaganju kako bi ispravili nepravde u području socijale kojima svi svjedoče. „Ovo su nadpolitička pitanja i zato još jednom tražimo od predsjednika Gradskog vijeća i gradonačelnika da njihovom raspravljanju i rješavanju tako i pristupe,“ zaključila je Mužinić Bikić.