Jakša Balov: Gradonačelnik Puljak nije dorastao ni komunalnim, ni nacionalnim problemima. Skupo ćemo platiti njegove pogreške

Foto: Veljko Martinović

Gradski vijećnik i rizničar splitskog HDZ-a Jakša Balov na svom Facebook profilu se osvrnuo na jučer održanu sjednicu Gradskog vijeća. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

Dragi moji,
brojne izjave gradonačelnika Puljka pa i jučerašnja sjednica Gradskog vijeća pokazuju kako je primarno usmjeren na HDZ, a ne na gradske probleme kojih ima, istina i od prije, ali i on ih uporno stvara, ove nove.

Mi smo
oporba u Splitu i sve što možemo je biti njegov korektiv, tjerati ga da radi bolje.

Međutim,
njegova kadrovska rješenja pokazuju kako bez bojazni imenuje podobne, miče sposobne, čuva one koji rade skandale, a danas je pokazao kako kako je on sposoban “nasiviti” kratkoročnu pozajmicu trgovačkom društvu Žnjan d.o.o. bez zakonske javne objave, potajno.

Nije mi drago, ne želim to, Split to nije zaslužio.
Mi smo taoci njegovih nacionalno-političkih ambicija. Problem je HDZ jer pred tim ambicijama stoji Andrej Plenković.

Problem njegovih ambicija je takav da nije dorastao ni komunalnim problemima, a one nacionalne bojim se da bi tek postali kaos, kada bi Puljak imao utjecaja.

On je od danas uteg ne samo vlastitim ambicijama, nego i svom koalicijskom partneru.

Ne predviđam mu uspješnu nacionalnu politiku, ali žalim što ćemo platiti skupo sve greške koje će počiniti na našem Splitu.

Ne znam kakav je bio kao znanstvenik, ako je tamo nečemu doprinio, želim mu što brži povratak. Nemam loše namjere, samo najbolje prema svima nama.

Foto: Veljko Martinović