Izađite u nedjelju na izbore

Drage prijateljice i dragi prijatelji,

u nedjelju nas čeka veliki dan i veliki izazov u prvom krugu predsjedničkih izbora. Pred svima nama je jasan izbor – ili ćemo birati stabilnu Hrvatsku, gospodarski rast, brigu o nacionalnim interesima ili ćemo eksperimentirati s opcijama koje su ili nečiji eksponati ili su kandidati koji zagovaraju povratak na staro. Imamo izbor želimo li Hrvatsku koja je ugledna u svijetu, koja razvija odnose sa svojim prirodnim saveznicima ili želimo nesigurnost i izostanak bilo kakvog jasnog programa. Hrvatska demokratska zajednica i predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović jedini su jamac nastavka gospodarskog i političkog razvoja Hrvatske kojem svjedočimo u posljednje tri godine, nastavka dobrog međunarodnog pozicioniranja Hrvatske i očuvanja hrvatskih nacionalnih interesa.

Predsjednica je, zajedno s Vladom Republike Hrvatske, postigla značajne rezultate na nacionalnoj i međunarodnoj razini, a posebno ću spomenuti činjenicu da nas je, vlastitom inicijativom „Tri mora“ nakon dugih godina detuđmanizacije i upornog guranja u tzv. „region“ od strane dvaju njezinih prethodnika vratila Srednjoj Europi i našim prirodnim saveznicima.
Zato sve vas, drage prijateljice i prijatelji, pozivam da izađete u nedjelju na izbore i iskoristite svoje biračko pravo. Pozivam vas da ne nasjedate na priče onih koji nam sa strane pokušavaju tumačiti što je to HDZ i tko je naš prvi predsjednik dr. Franjo Tuđman.

Pozivam vas sve da izađete na izbore i date svoje povjerenje jedinoj kandidatkinji Hrvatske demokratske zajednice, predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović.

Petar Škorić,
predsjednik HDZ-a Split