Ivica Budimir: Puljak zapošljava 11 novih radnika Čistoće. Prije samo dva tjedna to je smatrao “neozbiljnim”

Potpredsjednik HDZ-a Split Ivica Budimir na svom Facebook profilu osvrnuo se na odgovor koji je dobio od strane gradonačelnika Ivice Puljka na pitanja vezana za stanje u Čistoći i angažman agencije Dekra bez provedenog postupka javne nabave. Objavu prenosimo u cijelosti:

Na prošloj sjednici Gradskog vijeća uputio sam pitanje gradonačelniku Puljku o stanju u splitskoj Čistoći – kako je agencija za posredovanje u zapošljavanju Dekra angažirana bez provedenog postupka javne nabave, koji su razlozi tolikog broja bolovanja među radnicima i čeka li nas i u Splitu štrajk radnika? Uz uobičajena gradonačelnikova skretanja s teme (zbog kojeg ni nismo dobili odgovor), izrekao je kako bi zapošljavanje dodatnih radnika, odnosno sve drugo osim angažiranja agencije Dekra bilo neozbiljno.

Kad ono, niti dva tjedna nakon tih izrečenih riječi i nakon nekoliko kikseva direktora koji je izgubljen u vremenu i prostoru, gradonačelnik Puljak potpisuje suglasnost o zapošljavanju čak 11 novih radnika Čistoće. Drago nam je što se uspio urazumiti, ali pitanje koje sam postavio na sjednici Vijeća ostaje i dalje – kako je agencija za posredovanje u zapošljavanju mogla biti angažirana bez provedenog postupka javne nabave i koliko novaca se proteklih mjeseci „slilo“ iz Čistoće u tu agenciju. Veselim se gradonačelnikovom pisanom odgovoru.

Video vijećničkog pitanja i odgovora: