Ivana Relata: “Nedonošenje odluke o GUP-u na svojoj koži osjetit će brojni građani. Imati konsenzus za boljitak građana nije lako ostvariti u Vijeću u kojem sjedi klan Puljak i slični destruktivci.”

Posljedice nedonošenja odluke kojom se prihvaćaju projekti gradnji garaža na svojoj koži osjetit će stanovnici gradskog kotara Lokve, Split 3 i Mertojaka. Imati konsenzus za boljitak Splićana nije lako u sazivu Gradskog vijeća u kojem sjede klan Puljak i slični destruktivni dušebrižnici koji znaju koristiti probleme grada samo za voditi vlastite kampanje, ali ne i probleme rješavati pa čak ni kad su im servirani, kao u pitanju izgradnje garaža.

Početak izgradnje novih garaža u tim kvartovima, usprkos izdanim građevinskim dozvolama, odgodit će se za najmanje četiri do pet mjeseci.Svi volimo Split, svi radimo u interesu građana… često se čuje posljednjih dana, ali pitamo se zašto se nije čulo na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća? Zašto projekt koji bi riješio pitanje parkiranja barem jednog dijela grada gospodin i gospođa Puljak ne žele prihvatiti? Znamo on bi se vozio na električnom biciklu i gradio biciklističke staze s gospodinom Ivoševićem, a za garaže nema interesa. Gdje se sad skrio aktivist Ivošević? Borac za javni interes i prava građana… Očito da ima svoju cijenu kad na ovakvu situaciju sada nema negativnih komentara. Sigurna sam da bi bio jako glasan da se nije udružio s obitelji Puljak. Razumjeti problematiku grada i pri tom djelovati #konkretno neki političari jednostavno nisu sposobni i ne žele!

Acta non verba! Da su gradski vijećnici odlučili pokrenuti proces izmjena GUP-a, otvorili bi put i za rekonstrukciju i nadogradnju dviju garaža u Spinutu – u Jobovoj i Rendićevoj ulici – kao i dobivanje još osam novih lokacija na kojima bi se omogućila izgradnja garaža.

Ivana Relata
predsjednica Vijeća Gradskog kotara Split 3