Ivana Relata: Građani Splita 3 će dobiti novu i najmodernije opremljenu ambulantu, a naša djeca će imati priliku pohađati STEM ljetne radionice u Centru izvrsnosti. Učinimo naš kvart još ljepšim i ugodnijim zajedno!

Ove nedjelje pred nama su izvanredni kotarski izbori za novi sastav Vijeća Gradskog kotara Split 3, nakon što se Vijeće nije uspjelo konstituirati nakon redovitih izbora. Stanovnici Splita 3 ponovno će imati priliku izabrati između svojih susjeda sedam volontera, koji će im biti prvi neposredni kontakt za rješavanje problema i otklanjanje nedostataka u svom kvartu.

Na izbore ide i lista Hrvatske demokratske zajednice, u nepromijenjenom sastavu, predvođena magistrom prava, jednom od najaktivnijih gradskih vijećnica i ponosnom stanovnicom ovoga kvarta – Ivanom Relatom. U ovom kratkom razgovoru Ivana nam je izložila sve ono što njezin tim planira ostvariti u ovom kotaru, kao i ono što je ostvareno – kako samostalno, tako i u suradnji s drugima. Ono što je ponosno prvo naglasila je ono što će sigurno značiti puno za stanovnike ovoga kvarta i za kvalitetu života, a to je nova ambulanta na Splitu 3, u sadašnjem poslovnom prostoru u blizini robne kuće Prima 3. „Taj projekt kojeg ćemo realizirati u suradnji sa Splitsko-dalmatinskom županijom je uistinu od kapitalne važnosti za nas sve na Splitu 3. Tu bih posebno istaknula važnu ulogu kandidata s naše liste i zamjenika župana splitsko-dalmatinskog Stipe Čogelje koji je učinio sve što je mogao kako bi naši sugrađani ostvarili bolji i kvalitetniji pristup primarnoj zdravstvenoj zaštiti,“ rekla je Ivana Relata i istaknula kako je to pokazatelj da se, unatoč oskudnim kotarskim sredstvima, kvalitetnim angažmanom može ostvariti puno toga. Dokaz tome je i odgojno-obrazovna ustanova, Centar izvrsnosti, namijenjen razvijanju znanja i vještina darovite djece osnovnih i srednjih škola. Djeca će tu imati priliku „produbljivati” znanja iz matematike, informatike, novih tehnologija, prirodoslovlja, poduzetništva, baštine i multimedije. Prostor će se sastojati od predavaonice, izložbenoga prostora i prostora za društvenu namjenu. Centar izvrsnosti će biti u prostorijama odmah do budućeg Doma zdravlja, pored Prime 3, a omogućiti će i organizaciju ljetnih STEM kampova za djecu iz ovoga kvarta. Ovo pokazuje da se sve može kad se hoće, ali i kada sluha za takve projekte imaju i svi dionici.

Ono što je jednako važno za istaknuti je i dovršetak realizacije projekta u nekadašnjoj Varteksovoj zgradi, na adresi Ruđera Boškovića 25. Tu će se uredit županijski IT centar u sklopu projekta „ICT županija”, vrijedan 8 milijuna kuna. Prostor je to koji se prostire na više od tisuću četvornih metara i četiri etaže, a zamišljen je kao inkubator u kojem će se razvijati IT-jevske start-up tvrtke kojima će se, osim besplatnog prostora, pružiti i savjetodavna, pravna i ekonomska pomoć pri poslovanju. Sve dok ne stanu na svoje noge i ne prošire se na tržištu.

Vrijedno radimo i na rješavanju gorućeg problema, nedostatka parkirališnih kapaciteta pa tako ovim putem obavještavamo naše sugrađane da sredinom veljače napokon počinje izgradnja garaže u Dobrilinoj ulici. Predmetna garaža je krenula kao ideja i odluka ovog kotarskog vijeća, a sve sukladno učestalim zahtjevima naših susjeda. Na garaži će biti i javna igrališta koja će dodatno obogatiti sadržaj za sve stanovnike našeg kotara.

„Nažalost, ova gradska uprava nije imala sluha za prijedlog kojeg sam uputila kao amandman na proračun Grada Splita, a vezano za uređenje parkinga u Jeretovoj,“ rekla je, ali i naglasila kako će se za taj projekt, koji je izradilo ovo kotarsko vijeće, i dalje zalagati, budući da je problem nedostatka parkirnih mjesta u ovome kvartu uistinu dramatičan, tim više što nova gradska vlast svakodnevno kažnjava građane koji nisu krivi što nemaju gdje parkirati. S tim u cilju, očekuje i skoro puštanje u promet garaže u Vrančićevoj ulici, kako bi se tom problemu barem djelomično doskočilo.

Ponosno ističe više projekata koje je Vijeće Gradskog kotara Split 3 realiziralo u prošlome mandatu kada je na njegovom čelu bila upravo Ivana Relata – od izgradnje jednog od najboljih dječjih parkova u cijelom gradu, parka u Dobrilinoj ulici, nabave nove opreme za street workout park, uređenja vau-vau parka, novi park za djecu na vrhu i dnu Getaldićeve ulice, zelenog parka u Ulici kroz Smrdečac, uklanjanja objekta s trga ispred Prime 3, posađenih novih stabala, uređenja zelenih površina te više izrađenih projekata i ishođenih dozvola. Sve što je realizirano teško je svesti u nekoliko redaka, ali vidljivo je zadovoljstvo naših susjeda svim učinjenim. Ono što je svakome prolazniku vidljivo je da praktično ne postoji pitar ni žardinjera u ovome kvartu u kojem nema cvijeća ili nekog zelenila. U svakodnevnom razgovoru sa svojim susjedima i dalje osluškujemo njihove probleme i potrebe. Svi se sjećamo kakav nam je kotar bio prije desetak godina, a kakav je danas, zahvaljujući trudu i angažmanu prethodne vlasti. Ukoliko dobijemo povjerenje svojih susjeda inzistirat ćemo na uređenje tržnice na Splitu 3.

„Pozivam sve naše sugrađane da ove nedjelje izađu na izbore za Vijeće Gradskog kotara Split 3 i da nam daju svoj glas. Odlučni smo nastaviti s realizacijom svih najavljenih projekata, a sve kako bi naš kvart bio još ugodnije mjesto za život, bez nepotrebnih političkih eksperimentiranja i prepucavanja,“ zaključila je Ivana Relata.

Da podsjetimo, listu HDZ-a na predstojećim izborima predvodi Ivana Relata, a na istoj se još nalaze i Jure Jukić, Josip Miloš, Josip Mršić, Antonio Petričević, Ante Jukić i Stipe Čogelja.