HDZ Split humanitarnu večer posvetio Udruzi za inkluziju Lastavice

Foto: Studio Ali (Ali Relata)

U sklopu 29. obljetnice utemeljenja splitskog HDZ-a održana je i tradicionalna humanitarna večer. Ovogodišnja obljetnica bila je posvećena splitskoj Udruzi za inkluziju osoba s poteškoćama u razvoju Lastavice čiji su predstavnici i štićenici također nazočili večeri.

Rad Udruge je posvećen prvenstveno promidžbi kvalitete življenja, samostalnog stanovanja i ostamostaljenja osoba s intelektualnim teškoćama te djece i  mladeži bez roditeljske skrbi. Također, osnovna djelatnost Udruge je i skrb i organizirano uključivanje ovih osoba u redovne uvjete života.

Sve nazočne je pozdravio domaćin, predsjednik Gradskog odbora Split i saborski zastupnik Petar Škorić, a u ime predsjednika Hrvatske demokratske zajednice Andreja Plenkovića skup je pozdravio predsjednik Mladeži Hrvatske demokratske zajednice Ivan Vidiš. Molitvu je predvodio don Mihael Prović, studentski kapelan i povjerenik za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije.

Za odlični zabavni program pobrinuo se poznati splitski glazbenik Milan Terze sa svojim bendom.

Zahvaljujući brojnim donatorima, osiguran je i bogati nagradni fond za tradicionalnu humanitarnu lutriju koja je također održana u sklopu večeri, a među nagradama našle su se i grafike i slike poznatih hrvatskih slikara poput Zvonimira Mihanovića, Vjekoslava Stipice, Josipa Botterija Dinija, Ana Marije Botteri, Igora Konjušaka, kao i brojne druge nagrade.

Sav prihod participacije, donacija i humanitarne lutrije pripao je Udruzi Lastavice kojoj će biti uručeno 30.000 kn, iznos koji će sigurno pomoći vrijednim djelatnicima i volonterima koji svakodnevno i požrtvovno brinu o osobama s teškoćama u razvoju i njihovom uključivanju u društvo.