HDZ: „Jedino glas za našu listu jamči smjenu ove nesposobne vlasti koja u godinu dana nije napravila ništa“

Na današnjoj konferenciji za medije kandidat za gradonačelnika Splita Zoran Đogaš predstavio je koalicijsku listu HDZ-a, HSS-a i nestranačkih kandidata s kojom ide na izbore za Gradsko vijeće Splita 26. lipnja. Lista je jedinstvena na ovim izborima, tvrdi Đogaš, jer se sastoji od liječnika, sportaša, poduzetnika i menadžera sa stranačkom, ali i nestranačkom dimenzijom, koje povezuje posvećenost i volja za rad na boljitku Splita.
Predsjednik gradske organizacije HDZ-a Split Vice Mihanović istaknuo je da su okupili stranačke i nestranačke ljude iz splitskog javnog života, ugledne liječnike i profesore, poduzetnike, predstavnike različitih kotara. Ova lista, kaže Mihanović, šalje poruku snage i jedinstva.

Naša lista jedina jamči Splitu da će smijeniti ovu nesposobnu vlast koja u godinu dana nije napravila apsolutno ništa. Proučite druge liste, pune su anonimaca – istaknuo je Mihanović i dodao da će u svom radu nastaviti sve one projekte koji posljednjih godinu dana, zbog nesposobnosti bivšeg gradonačelnika i njegove ekipe, stoje u ladicama. Mihanović je dodao da će surađivati s okolnim gradovima, županijom, ali i državom jer je to na dobrobit Splita i jedini način kako se mogu riješiti splitski svakodnevni problemi.
Nestranački kandidat na listi Sven Maretić koji se snažno zalaže za osobe s invaliditetom i ostale ranjive skupine naglasio je da je ostao razočaran situacijom u gradu proteklih godinu dana zbog čega danas, kako kaže, ne možemo reći da smo na nuli, već u debelom minusu.

Ova prethodna vlast se dva puta dirala u nas osobe s invaliditetom i to nam nije donijelo ništa dobro ni pozitivno. S druge strane, Zoran Đogaš je pokazao otvoreno razmišljanje o nama i zajedno ćemo nastaviti raditi na prilagodbi Sustipana, Gradskog kazališta lutaka, ugradnji liftova na bazenama, hospiciju i objektu Četiri palme. Mi želimo biti jednaki dionici ovoga društva i inzistirat ćemo na projektima koji će nam to omogućiti – zaključio je Maretić.
Kandidat s liste, splitski liječnik i dugogodišnje predsjednik udruge Benedikt Vide Popović istaknuo je da je Split je u posljednjih godinu dana postao taoc i da stagnira. – Ova lista ima težinu i snagu i krajnje je vrijeme da izaberemo ljude s pokrićem, koje ne zanima sitno politikanstvo, koji grade mostove, a ne dijele, a sve za naš Split- zaključio je Popović.

Mi smo HDZ United, fraza koja najbolje opisuje jedinstvo i snagu ljudi koji su na popisu i uz mene na ovim izborima. Dobro pogledajte liste drugih stranaka i proučite imena te usporedite s ovima koje možete pronaći na listi HDZ-a i vidjet ćete značajnu razliku. Najsposobnija smo grupa koja može voditi grad. Uz mene su dokazani pojedinci koji vole Split i koji su spremni za njega ginuti – zaključio je Zoran Đogaš i dodao da je ponosan na listu koja će okupljati i surađivati sa svima kojima je Split prvi i jedini.