Druženje s utemeljiteljima povodom 29. obljetnice utemeljenja HDZ-a Split

Na današnji dan prije 29 godina osnovana je organizacija Hrvatske demokratske zajednice za tadašnju Općinu Split. Povodom tog velikog dana kada je u Hotelu Marjan održana osnivačka skupština splitskog HDZ-a u prostorijama stranke u Splitu održano je već tradicionalno druženje utemeljitelja splitskog HDZ-a sa dužnosnicima stranke uz prigodni domjenak. Prisutnima su se obratili predsjednik Zajednice utemeljitelja HDZ-a Splitsko-dalmatinske županije Ivica Tafra, predsjednik HDZ-a Split Petar Škorić, predsjednik HDZ-a Splitsko-dalmatinske županije Ante Sanader i župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban.
U svojim govorima zahvalili su se utemeljiteljima na hrabrosti koju su pokazali u povijesnim i najtežim, a istovremeno i najponosnijim vremenima, što su preuzeli odgovornost za osnivanje HDZ-a u Splitu dok je to nosilo iznimni rizik, a njihov rad bio pod nadzorom represivnog aparata bivše države.
Danas, 29 godina nakon osnivačke skupštine, HDZ ima odgovornost upravljanja našom domovinom na svim razinama, u Gradu Splitu, Splitsko-dalmatinskoj županiji i na razini cijele države. Kako su istaknuli govornici, ideali koji su nosili naše utemeljitelje prije skoro tri desetljeća su ugrađeni u temelje naše stranke i oni su temelj djelovanja naše stranke na svim razinama.
Nastavak i glavni dio obilježavanja ove obljetnice je predviđen za sljedeću subotu (12.1.) kada će u 11 sati u dvorani hotela Radisson Blu u nazočnosti državnog i stranačkog vrha predvođenog predsjednikom Vlade Andrejem Plenkovićem biti održana svečana sjednica Gradskog odbora.